Politică

Prima şedinţă a lui Decebal Bacinschi după operaţie şi desantul DNA

Iulia Crețu
10 mar 2016 2157 vizualizări
Consilierii municipali au votat pentru utilizarea sumei de 668.650 lei din Fondul de rezervă pentru o serie de investiţii cu caracter electoral. Primarul nu a dat niciun fel de lămuriri cu privire la “vizita” DNA în Primăria Focşani de miercuri.

Consiliul Local (CL) Focşani a fost de acord să scoată 668.650 lei din Fondul de rezervă bugetară pentru o serie de investiţii considerate “urgente” în oraş. Este vorba despre reparaţii la mai multe unităţi de învăţământ, lenjerii de pat la o grădiniţă, amenajarea de locuri de joacă pentru copii în cartierele Gară şi Mândreşti, gard la Stadionul Tineretului sau despre montarea unui sistem video în intersecţia b-dul Unirii cu strada 1 Decembrie. Reprezentanţii Primăriei Focşani au precizat că aceste investiţii au fost semnalate ulterior votării bugetului general pe 2016 pentru municipiu. “Toţi banii repartizaţi sunt necesari. Dar am căutat în lege şi am găsit că Fondul de rezervă se foloseşte numai pentru neprevăzute, iar noi suntem la numai o lună după aprobarea bugetului. Cred că pentru aceste investiţii puteam găsi sume atunci. Acum, prin acest vot s-ar putea interpreta altfel. Cred că e ceva ciudat să dăm bani de la Fondul de rezervă”, a spus consilierul UNPR Aurel Bâcu. “Conform Legii 273, Fondul de rezervă se poate folosi pentru activităţi deosebite, pentru calamităţi şi alte activităţi neprevăzute iniţial. Toate solicitările au venit după aprobarea bugetului”, a explicat de ce s-au luat bani din Fondul de rezervă directorul economic Carmen Grosu.


“Nu înţeleg urgenţa gardului"



Consilierul Tudorel Trofin a comentat referitor la necesitatea montării unui gard la Stadionul Tineretului că terenul de sport va arăta la fel de rău şi că mai urgentă găseşte o intervenţie pentru realizarea unui proiect tehnic pentru reabilitarea străzii 1 Decembrie. “Nu înţeleg urgenţa gardului, stadionul va arăta tot îngrozitor. Mai urgentă ar fi o proiectare la strada 1 Decembrie”, a spus Trofin. Prezent la prima şedinţa a Consiliului Local Focşani din acest an, primarul Decebal Bacinschi a precizat referitor la strada indicată de Trofin că ar necesita intervenţii la fiecare două săptămâni, pentru că 1 Decembrie nu a fost proiectată să suporte trafic greu, or legătura Vâlcele-Anghel Saligny-1 Decembrie este folosită de maşini de tonaj mare pentru relaţia cu Galaţi-Brăila. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.