Politică

Prefectura spune că HCL privind clinica doctorului Popescu este nelegală

Iulia Crețu
9 mar 2016 4075 vizualizări
Halici cere CL Focşani să revoce hotărârea, însă arhitectul şef al Focşaniului nu este de acord

Consiliul Local Fpocşani mai primeşte un cartonaş galben de la Prefectura Vrancea, pe marginea nelegalităţii unei hotărâri luate de CL cu privire la aprobarea Raportului Consultării şi Informării Publicului privind documentaţia PUZ şi aprobarea PUZ “Construire clinică de gastroenterologie şi interne, împrejmuire” în strada Coteşti nr. 13 şi 13 bis. Clinica ar urma să fie construită de medicul Marin Popescu. Prin adresa cu numărul 14055/2016, Instituţia Prefectului Vrancea susţine că HCL a primit aviz de nelegalitate. Prefectura Vrancea invocă faptul că “a fost reţinut ca aspect de nelegalitate faptul că hotărârea a fost adoptată în lipsa avizului Consiliului Judeţean Vrancea”, după cum se arată în proiectul de revocare a HCL iniţiat de viceprimarul Gabriel Necula, care se va discuta la şedinţa de astăzi. Diferendele de opinie fac referire la amplasamentul clinicii, dacă este sau nu în zona centrală. Reprezentanţii Primăriei Focşani îşi menţin opinia şi spun că HCL e legală şi că nu necesită vreun aviz de la CJ Vrancea. “Faţă de aspectul invocat în adresă, considerăm că la aprobarea documentaţiei PUZ s-au respectat prevederile legislaţiei în vigoare atât cu privire la avizele cerute de legislaţia în vigoare cât şi la elaborarea reglementărilor aprobate”, după cum susţine arhitectul şef al Focşaniului, Diana Decuseară. Doctorul Marin Popescu şi-ar fi dorit ca pe terenul proprietate personală din strada Coteşti 13 şi 13 bis să construiască o clinică medicală, care ar fi avut subsol, parter şi un etaj. Potrivit schiţelor care au însoţit proiectul discutat anului trecut de CL, înălţimea maximă pentru clădire ar fi fost zece metri. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Z V, acum 2966 zile, 18 ore, 22 minute, 13 secunde
Nu pot înțelege,cum se poate ca Prefectul Halici,care este si jurist.sa nu realizeze ca nu este nevoie de AVIZ.Daca statul,guvernul,nu construiesc asemenea obiective,de ce se pun piedici privatilor?
alin, acum 2968 zile, 6 ore, 10 minute, 1 secunda
Gabriel Necula asta este un ilegal total. Tatucu retrocedarilor ilegale , a cabinetelor medicale , magazinelor si mai ales blocurilor aparute precum ciupercile pe barba influentelor sale. De aceea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.