Politică

Oprişan vrea autostradă pentru că Focşaniul nu este capitala ţării

Mihai Boicu
26 feb 2016 4951 vizualizări
Preşedintele Consiliului Judeţean a spus vineri la Panciu că va solicita Guvernului să îşi plătească datoriile faţă de Moldova şi să dezvolte infrastructura în această regiune u motivul este că moldovenii au cedat capitala ţării în 1859, dar Bucureştiul a fost nerecunoscător şi a uitat acest lucru

Marian Oprişan compensează prezenţa mai rară în Vrancea prin amploarea gogomăniilor pe care le lansează în spaţiul public. Teoria lansată la 24 ianuarie a prins rădăcini în mintea preşedintelui Consiliului Judeţean, s-a dezvoltat şi a produs un rezultat: Moldova va cere despăgubiri Guvernului pentru că în 1859 Bucureştiul a fost ales capitala ţării şi nu Focşaniul.

“Atunci când moldovenii au cedat înţelept în 1859, când Focşaniului i-au lipsit patru voturi în Adunarea Constituantă ca să fie capitala ţării, Bucureştiul trebuia să aibă imensă responsabilitate faţă de această zonă, faţă de această provincie, ceea ce nu s-a întâmplat. Nici guvernele din timpul regimului comunist, dar nici guvernele de după 1989 nu au fost preocupate de dezvoltarea economică a Moldovei. Şi atunci eu împreună cu colegii, preşedinţi de consilii judeţene, în următoarele două săptămâni o să înanităm un document important Parlamentului ţării şi Guvernului prin Bucureştiul să-şi plătească datoriile faţă de Moldova, pentru că o spun verde în faţă şi răspicat: nu există investiţii fără infrastructură”,a spus Marian Oprişan vineri la Panciu, la inaugurarea proiectului EDU – Panciu.

Cum au ratat focşănenii şansa de a merge la servici cu metroul

Şeful CJ a spus de multe ori în ultimii ani că Vrancea are nevoie de autostradă şi aeroport pentru a se dezvolta, iar acum a venit şi cu justificarea istorică a solicitărilor sale: dacă nu erau moldovenii generoşi de la 1859, Bucureştiul era acum un oraş năpădit de buruieni prin Câmpia Română, în timp ce focşănenii ar fi mers la muncă cu metroul, iar prin Piaţa Unirii nu ar fi fost biroul lui Oprişan, ci Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni sau Guvernul României. În cazul lui Marian Oprişan se poate confirma că a făcut din politică o profesie, pentru că altfel nu se poate explica faptul că după ce a pierdut o finanţare de 5 milioane de euro pentru amenajarea Crângului Petreşti vine şi vorbeşte cu fiecare ocazie despre necesitatea unei autostrăzi şi a unui aeroport pentru dezvoltarea judeţului. Probabil aşa s-au pierdut banii pentru Crâng: nu a fost autostradă prin Petreşti. Revenind la lucruri serioase, desigur că Vrancea are nevoie de o legătură rutieră mai bună, probabil şi de un aeroport, dar să te agăţi la nesfârşit de motive care nu ţin de puterea autorităţilor locale e ca şi cum ai spune că judeţul nostru nu s-a dezvoltat pentru că nu e în Germania. Pentru cunoscători, nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi o întâlnire cu un potenţial investitor, la care una din întrebări să fie “Ştiţi unde este cel mai bun beton?”.  (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Alexandru, acum 2951 zile, 16 ore, 59 minute, 47 secunde
Eu m-am prins,nu ne trebuie autostrada Bucuresti-Focsani-Suceava ca ar trece exact pe linga ,,mosia,, mamei lui Oprisan.Propun sa inchidem soseaua abia terminata intre Focsani - Targu Secuiesc-Brasov citeste integral
Stefan, acum 2951 zile, 17 ore, 18 minute, 26 secunde
Lasati domnul Oprisan, nu ne trebuie autostrada. Pastrati dvs banii
cititor, acum 2952 zile, 2 ore, 34 minute, 28 secunde
Foarte "interesant" si "inteligent" articolul, aproape ca am vazut gluma...ups trebuia sa rad? Pfff si sunteti locuitori ai Focsaniului.
Boni, acum 2953 zile, 3 ore, 49 minute, 58 secunde
Nu prea ti-a iesit articolul asta, Mihai. Ai vrut sa fii glumet dar nu ti-a iesit. Ura ta se vede de la o posta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.