Politică

CL Focşani nu ascultă de Prefectură şi lasă justiţia să decidă în chestiunea stimulentelor pentru angajaţi

Iulia Crețu
26 feb 2016 2833 vizualizări
Consilierii locali nu au fost de acord cu revocarea HCL 230/2015 prin care se acordă stimulente de securitate în muncă salariaţilor Primăriei, cu o singură excepţie: viceprimarul Necula u “nu au fost instumente legale când aţi votat hotărârea”, le-a spus Necula colegilor săi din CL u “avea avizul de la Juridic”, l-a contrazis Trofin u Necula a pierdut în instanţă în procesul cu proprii săi subordonaţi: Curtea de Apel Galaţi i-a respins recursul

Consilierii locali focşăneni şi-au menţinut decizia în favoarea stimulentelor pentru securitate în muncă şi decontarea navetei pentru angajaţii din instituţiile subordonate Primăriei municipiului Focşani. CL Focşani nu a fost de acord cu propunerea Prefecturii Vrancea de revocare a HCL 230/2015, în ciuda argumentelor invocate de prefectul Nicuşor Halici, dar şi de viceprimarul Gabriel Necula. Aleşii au spus că în această chestiune trebuie să se pronunţe instanţa, mai ales că vicele Necula a atacat HCL în Contencios Administrativ. Dosarul 1985/2015 s-a judecat la Curtea de Apel Galaţi. În şedinţa din decembrie 2015, Curtea le-a dat dreptate salariaţilor Primăriei Focşani, pentru ca aceştia să primească un bonus în mână de aproape 800 lei, bani despre care liderul de sindicat de la Direcţia de Dezvoltare, Voicu Stoian, spune că sunt necesari în special angajaţilor cu salarii minime.

Necula susţine că aleşii au votat “nelegal”

La şedinţa de joi, viceprimarul Gabriel Necula a fost singurul care, în calitatea sa de consilier local PSD, a votat în favoarea revocării HCL 230/2015, votată în august 2015. De altfel, el nu a susţinut proiectul nici la data respectivă, invocând avizele negative pe care departamentele Financiar şi Personal din Primărie le-au dat. Proiectul din august 2015 a avut însă semnătura locţiitorului secretarului municipiului, a juristului Liviu Pogorevici. “Am iniţiat acest proiect pentru că Prefectura Vrancea a dat aviz de nelegalitate, iar eu, în calitate de ordonator principal de credite, trebuie să am o gândire diferită de cea de simplu consilier local. Nefiind instrumente legale când s-a aprobat acest proiect, de aceea am iniţiat hotărârea”, a spus viceprimarul Necula. Faptul că acesta a dat de înţeles că votul consilierilor a fost nelegal, cu toate că proiectul avea avizul de la Juridic, l-a revoltat pe consilierul local Tudorel Trofin. “Aţi făcut o afirmaţie care mă duce cu gândul la faptul că noi, în CL, am creat nişte instrumente nelegale de plată prin aprobarea acestui proiect. Noi am aprobat nelegal? Compartimentul juridic s-a pronunţat şi viza a fost la proiect”, a spus Trofin.

Matişan consideră că Halici ia la “palme” CL

Nici consilierii PSD nu au ascultat de motivele lui Necula sau ale prefectului Halici. Bogdan Matişan a spus că instanţa va decide dacă acordarea stimulentelor este sau nu legală. “Acordarea unor drepturi ţine de apanajul angajatorului. Ştim foarte bine pe ce salarii stau, în special, cei de la Dezvoltare. O revocare a HCL nu face altceva decât să arunce o palmă peste obrazul nostru, oportunitatea mi-am exprimat-o când am votat pentru acest proiect. Justiţia să decidă, mai ales că este dosar deschis în instanţă”, a spus şi Matişan. “Nu am greşit când am votat şi ne menţinem hotărârea”, a spus şi Liviu Oloeriu.

Instanţa a decis în favoarea salariaţilor

Pe 27 ianuarie 2016, Tribunalul Vrancea s-a pronunţat în litigiul dintre vicele Gabriel Necula şi CL Focşani, judecătoarea Florentina Timofte respingând acţiunea lui Necula ca fiind neîntemeiată, aceasta fiind de părere că “la adoptarea hotărârii contestate s-au respectat dispoziţiile legale în vigoare”, după cum se arată în comunicarea de la dosarul cu numărul 1832/91/2015. Dosarul a ajuns şi pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi. În şedinţa din 21 decembrie 2015, judecătorii decid tot în favoarea angajaţilor Primăriei Focşani în dosarul 1985/91/2015. “Reclamantul (n.r. Necula) nu a dovedit nici existenţa cazului bine justificat şi nici producerea unei pagube iminente”, drept pentru care Curtea de Apel a respins ca nefondat recursul de “suspendare executare act administrative” formulat de vicele Necula în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Focşani. Decizia este definitivă. (Iulia CREŢU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
costache, acum 2980 zile, 10 ore, 42 minute, 56 secunde
pai daca decizia este definitiva inseamna ca se vor da acei bani retroactiv ... ce coincidenta chiar acum in preajma alegerilor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.