Politică

VIDEO!!! CL Focşani, atac la şefa Şcolilor şi la Gongu, de la Tineret şi Sport

Iulia Crețu
25 feb 2016 4606 vizualizări
Aleşii sunt supăraţi pe IŞJ că cere bani pentru proiecte la şcoli dar nu vine nimeni să le susţină oportunitatea la comisiile de specialitate. "Generala" din învăţământ Lidia Dumbravă le-a replicat că au avut în rândurile CL pe una dintre şefele învăţământului vrâncean, Luminiţa Balaban, consilier PSD. Supărarea şi mai mare a aleşilor municipali PSD a fost însă la adresa lui Daniel Gongu, şeful de la Tineret şi Sport. Acesta nu este de acord ca Primăria Focşani să preia Sala Polivalentă. “Acolo s-au desfăşurat activităţi economice şi nu aţi plătit impozit”, a fost avertismentul consilierilor şi al şefului de la Taxe şi Impozite din Primărie.

Consiliul Local Focşani s-a războit ieri, în cadrul şedinţei ordinare, cu inspectoarea generală Lidia Dumbravă şi cu şeful de la Direcţia pentru Tineret şi Sport, Daniel Gongu. Aleşii au avut o problemă cu şefa şcolilor vrâncene pentru că nu vine să le expună motivele pentru care solicită bani pentru diferite proiecte în domeniul educaţiei. Consilierii au votat pentru alocarea a 28.000 lei pentru pregătirea lotului naţional de informatică în luna mai la Focşani, la Colegiile Cuza şi Unirea, în vederea participării la balcaniadă şi olimpiade internaţionale. Bogdan Matişan, de la PSD, a cerut ca la toate proiectele care vizează bani pentru şcoli, ele să fie susţinute de un reprezentant al IŞJ. La rândul său, Tudorel Trofin, ex-PNL, a spus că nevoile şcolilor din judeţ sunt multe, acesta făcând referire la lipsa autorizaţiei sanitare şi la cea de la Pompieri, fără de care funcţionează multe unităţi şcolare. El a mai cerut IŞJ să aducă la început de an, înainte de votarea bugetului local, toate programele pe care le derulează în anul respectiv şi care necesită finanţare de la buget. La rândul său, viceprimarul Gabriel Necula a replicat că în Focşani toate şcolile au avizul DSP pentru funcţionare şi numai două mai au de pus în practică directive de conformare de la pompieri. Inspectoarea generală Lidia Dumbravă şi-a însuşit criticile consilierilor şi le-a reamintit că este la conducerea inspectoratului din toamna anului trecut şi că CL a avut în rândurile aleşilor cel mai bun reprezentant care să vorbească pentru proiectele în educaţie, pe fosta adjunctă a IŞJ, Luminiţa Balaban, de la PSD.

Rivalităţile politice vechi nu se uită şi nu se iartă

Profesoara Lidia Dumbravă nu a fost singura care şi-a luat “papara” de la consilieri. În ringul “pumnilor” consilierilor, dar mult mai dur, a intrat şi Daniel Gongu, şeful de la Direcţia de Tineret şi Sport, care a venit la şedinţă să îşi spună punctul de vedere cu privire la solicitarea municipalităţii de a lua Sala Polivalentă de la Ministerul Sportului. Majoritatea PSD-UNPR-PP-DD a fost de acord cu această solicitare în favoarea trecerii Sălii Sporturilor în administrarea Primăriei Focşani. Trecerea nu se va face foarte uşor, mai ales că procedura abia de acum începe, următorul pas fiind cel de înştiinţare a Ministerului cu privire la intenţia edililor. “Nu am văzut un acord de principiu sau o corespondenţă pe acest subiect cu Ministerul Sportului. Am fotografii de la Stadionul Tineretului, care este în administrarea municipalităţii, şi care arată degradarea. S-au avansat şi nişte cifre de la unii consilieri locali cu privire la chiriile de la Sală, care ar ajunge la un miliard lei vechi. În fapt, LPS a contribuit anual cu 5.000 lei, cei de la judo al CSS Focşani cu 140 lei/lună, iar în 2015, CSM 2007 a plătit chirie de 56.000 lei. Întreţinerea Sălii Polivalente ajunge la 400.000 lei anual, din care salariile pentru cei 16 angajaţi sunt de 230.000 lei, 90.000 lei la electricitate şi 122.000 lei la ENET. Nu este oportună această preluare. Suntem la 78% din buget pentru cheltuieli de funcţionare şi nu este o prioritate pentru că ne costă bani”, a spus Tudorel Trofin. Acesta a completat că în cazul în care s-ar prelua Sala Polivalentă, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport ar rămâne fără sediu administrativ. Lucru reclamat, printre altele, şi de şeful Direcţiei, Daniel Gongu. “Sala este de interes judeţean şi consider că este mai bine ca activitatea să rămână aşa cum se derulează în prezent. Pentru Focşani ar fi oportună construirea unei noi Săli a Sporturilor, aşa cum a făcut administraţia locală de la Cluj Napoca, însă ei au fost şi preocupaţi pentru acest lucru. Sala Polivalentă este pentru sportul de performanţă, nu pentru sportul de masă. Avem în jur de zece structuri care au desfăşurat activităţi gratuit la noi pentru că Ministerul şi-a propus să sprijine şi sportul de masă. Am fost la baza Tineretului, unde sunt cei de la rugby, este o ruşine cum arată! Vreţi să luaţi Sala Polivalentă pentru că este întreţinută?”, a spus Gongu.

“Vorbiţi când vi se dă cuvântul!”

Consilierii PSD nu l-au uitat pe directorul Gongu din perioada când acesta a fost ales local al PDL, iar între social democraţi şi şeful de la Tineret, actual ALDE, s-au plătit anumite poliţe la şedinţa de ieri, dialogul dintre părţi nefiind lipsit de ironii şi răutăţi. Liviu Oloeriu i-a cerut lui Gongu ca în momentul în care mai vine la şedinţe cu hârtii să le şi semneze în calitatea sa oficială. “Aveţi şi ştampilă?”, a întrebat Oloeriu. “Ştiţi bine că ştampila stă la birou. Nici dumneavoastră nu cred că umblaţi cu ştampila societăţii în buzunar sau în maşină”, i-a replicat Gongu. “Vorbiţi când vi se dă cuvântul. Nu aveţi voie să vă plimbaţi prin sală fără acordul Consiliului Local. Aţi uitat regulamentul?”, i-a mai spus Oloeriu lui Gongu.

Cum a “emanat” acest proiect

Majoritatea PSD-UNPR-PP-DD a fost de acord cu trecea Sălii Sporturilor în administrarea Primăriei Focşani
 

 Viceprimarul Gabriel Necula a ţinut să precizeze că, deşi este unic iniţiator al proiectului privind această solicitare de preluare a Sălii Sporturilor, nu el ar fi creierul “operaţiunii”. “Acest proiect a emanat din dorinţa consilierilor expusă la şedinţe anterioare, eu nu am făcut decât să pun în operă dorinţa consilierilor. Suntem îndreptăţiţi să o luăm pentru că a fost construită de toţi focşănenii”, a spus Necula. Bogdan Matişan a susţinut, la rândul său, că Primăriei Focşani i-ar fi mult mai uşor să acceseze bani europeni pentru modernizarea sălii dacă aceasta ar fi în patrimoniul local. Matişan l-a atacat pe Gongu, semn că se apropie şi campania electorală, şi i-a spus că dacă municipiul ar gestiona sala, veniturile ar putea fi mult mai mari, mai ales că în prezent, în jur de 350.000 lei vin anual de la Minister pentru acoperirea cheltuielilor. Matişan a completat că potrivit legii, Sala Polivalentă ar trebui să plătească impozit pe clădire şi teren la Primăriei pentru că, deşi este instituţie publică, ea derulează activităţi economice. Acesta lucru a fost punctat şi de Meluş Nazâru, şeful de la Taxe şi Impozite, care a atenţionat că instituţia ar putea fi  nevoită să achite sume destul de mari retroactiv. “Această clădire produce venituri. Obligaţia din 2008 este să se plătească impozit pe teren şi clădire. Se va calcula această sumă şi vă asigur că nu va fi mică. Municipalitatea va găsi echipa şi resursele pentru ca această sală de sport să aducă un plus pentru sănătatea copiilor noştri şi pentru un plus de performanţă pentru CSM, care va administra, probabil, sala”, a spus Matişan. “După un control al Curţii de Conturi, în 2008, am solicitat de la Sala Sporturilor să ne spună dacă desfăşoară activităţi economice şi ne-au spus că nu. Se poate ajunge la stabilirea de impozit retroactiv până în prezent, la care se adaugă şi penalităţi”, a fost ameninţarea lui Meluş Nazâru. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări principalele declaraţii pe acest subiect.

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
Katy de la Statistica, acum 2975 zile, 38 minute, 11 secunde
Nu il mai aratati pe Matisan ! Nu mai pot dormi noaptea !
sportiv, acum 2975 zile, 18 ore, 40 minute, 10 secunde
Dl Gongu, personaj de manea , protapit dir prin bunavoia PSD si PNL, drept rasplata pentru informatiile vandute sau noncombatul facut in campaniile electorale, in care si-a tradat partidul cu citeste integral
max, acum 2975 zile, 18 ore, 44 minute, 3 secunde
Gongu asta e sponsor acum pe la partidutul lui celmare.
DNA, acum 2976 zile, 1 ora, 52 minute, 39 secunde
Domnule Gongu,ieri a fost bilanțul DNA,aveți zilele numărate si se vor fi terminat clanțele de lins pe la mai înstăriți județului,mare nenorocire pe capul nostru sa avem parte doar de oameni citeste integral
Spanu, acum 2976 zile, 2 ore, 13 minute, 26 secunde
Acest Gongu e un om de slaba factura. El stie foarte bine cati bani castiga de pe urma salii polivalente si din cauza asta se zbate pentru ea. Vrea sa îsi schimbe acoperisul la casa facuta din banii citeste integral
cadru didactic, acum 2976 zile, 4 ore, 52 minute, 37 secunde
De ce nu se duce aceata femeie la catedra? Nu are nimic in comun cu invatamintul, ca si directoarele sustinute de ea.
je, acum 2976 zile, 7 ore, 20 minute, 28 secunde
cum a ajuns o tuta in isj ? cu sprijinul psd ,dupa ce a zburat prin toate partidele ? si atunci de ce face oloeriu circ ?
Sportiv, acum 2976 zile, 8 ore, 58 minute, 11 secunde
Gongu este o mare ******* de om!
focsanean, acum 2976 zile, 7 ore, 15 minute, 48 secunde
El macar este om, in timp ce tu esti o bacterie. Stai bine in spatele unui ecran si critici pe cine vrei, crezand ca identitatea ta este secreta. Marsh!
danb, acum 2976 zile, 13 ore, 6 minute, 44 secunde
Teoretic ministerele se ocupa de elaborarea de politici publice, nu de administrare de imobile. Practic ca acum in 2016 PSD-ul s-a gandit sa preia cladirea, ca e propunerea PSD-ului din CL nu a citeste integral
Dani Gongu, acum 2976 zile, 6 ore, 19 minute, 7 secunde
Domnule Butnaru, mie nu mi-ati platit niciodata bilet si cu siguranta nu-mi veti plati bilet in viata asta. Pentru ca nu emit bilete pe PF. Si nici nu au fost vandute pana acum bilete pentru intrarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.