Politică

În „atenţia” deputatului Roman: CJ dă 3 milioane de euro pe întreţinerea drumurilor

Mihai Boicu
16 feb 2016 2261 vizualizări
Consiliul Judeţean caută o firmă care să întreţină drumurile judeţene pe timp de vară în următorii trei ani u valoarea lucrărilor este estimată la peste 3 milioane euro u anul trecut, fosta firmă a deputatului PSD Victor Roman a caştigat asfaltarea şi balastarea drumurilor din judeţ

Consiliul Judeţean Vrancea a decis să nu mai facă reparaţii de la an la an la reţeaua de drumuri judeţene pe care o are în administrare. Pentru aceasta, a fost scos la licitaţie un contract pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară pe reţeaua de drumuri din administrarea CJ, pe o perioadă de 36 de luni. Valoarea acestui contract a fost estimată la 14,4 milioane lei, peste 3 milioane de euro. În acest contract sunt prevăzute lucrări de întreţinere (reparaţie) îmbrăcăminte asfaltică (plombe), întreţinere drumuri pietruit (balastate) şi servicii pentru întreţinerea curentă a drumurilor publice pe timp de vară: întreţinerea platformei drumului, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, curăţire acostamente, tăiere vegetaţie, toaletare copaci, întreţinere curentă a podurilor, pasajelor şi podeţelor. Perioada de înscriere la licitaţie a firmelor care vor să obţină contract durează pană pe 3 martie. După cum s-a întamplat pană acum, este foarte posibil ca şi acest contract să fie caştigat de una dintre firmele abonate la banii publici din Vrancea. Pană acum, monopolul pe drumurile judeţene a fost deţinut, indirect, de deputatul PSD Victor Roman.

Sotirex a luat peste un milion de euro din plombări şi balastări

Întreţinerea drumurilor pe timp de vară este o afacere de 1 milion de euro pe an

Anul trecut, CJ s-a preocupat de întreţinerea drumurilor judeţene prin două contracte: unul de plombare şi anul de asfaltare. Ambele au fost caştigate de aceeaşi firmă, Sotirex SRL Bacău. Societatea a obţinut contractul de plombare a suprafeţei de 52.200 mp pe nouă drumuri judeţene. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 2,6 milioane lei. Al doilea contract obţinut de această firmă a fost de balastare a 19 drumuri judeţene, cu o lungime de aproape 130 km, cu o valoare de 2,3 milioane lei, fără TVA. Sotirex a caştigat aproape 5 milioane lei într-un an doar de la drumurile judeţene. În plus, firma caştigă din 2008 toate contractele de deszăpezire scoase la licitaţie de CJ, ultimul avand o durată de trei ani. Sotirex are o mare calitate şi anume că i-a aparţinut deputatului PSD Victor Roman, iar acum este a prietenei acestuia, Angela Munteanu. Consiliul Judeţean are în administrare o reţea de drumuri cu o lungime totală de 592 km, multe dintre ele fiind într-o stare precară. Pentru deszăpezirea pe o durată de trei ani pe aceste drumuri, între 2014 şi 2017, Sotirex a obţinut un contract cu o valoare de 9,4 milioane lei. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.