Politică

Faci dovada că faci sport? Ai putea plăti o asigurare mai mică!

Silvia Vrînceanu
14 feb 2016 1479 vizualizări
Liberalii vrânceni susţin că Legea prevenţiei în sănătate, de care s-a vorbit atât de mult în ultima perioadă, este de bun augur şi chiar se gândesc să propună acordarea unor bonusuri celor care au grijă de sănătatea lor.

Mihai Copaci, preşedinte director general la Casa de Asogurări de Sănătate, care ocupă mai nou şi funcţia de prim-vicepreşedinte la PNL, vrea să aducă un amendament legii aşa încât cei care fac dovada că merg la sala de sport sau duc un regim de viaţă sănătos să beneficieze de reducerea valorii asigurării de Sănătate. "Susţin în totalitate legea prevenţiei pentru că ea a fost cerută de către români, în primul rând ca urmare a unui sondaj efectuat. Peste 90% dintre români au solicitat această lege. În acest moment sunt 5 ministere care gestionează programe de prevenţie. Se doreşte de fapt un lucru foarte important şi anume de a asigura o prevenţie pentru toţi pacienţii, indiferent că sunt asiguraţi sau sunt neasiguraţi. Ce este important în această situaţie? În urma unor analize s-a constatat că cheltuielile sunt mult mai mari pentru tratare decât pentru a preveni. În acest moment legea este în dezbatere, a fost semnată de către 128 de parlamentari, printre care cinci din Partidul Social Democrat. Una dintre ele este chiar vicepreşedinta Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. Noi o susţinem cu toată forţa pentru că are anumite avantaje", a declarat Mihai Copaci într-o conferinţă de presă. Acesta spune că va depune un amendament astfel încât să fie oferite bonusuri celor care arată un interes pentru propria sănătate, cum ar fi renunţarea la fumat sau frecventarea sălilor de sport. "Propun ca acestora să li se acorde o bonificaţie după modelul din Franţa şi Germania", a spus Mihai Copaci, insistând că prevenţia este o problemă de sănătate naţională. Şeful casei de sănătate nu a vorbit însă şi de cei care fac sport la cozile spitalelor şi policlinicilor şi chiar la uşa instituţiei pe care o conduce. De precizat că deputaţii liberali de Vrancea, Nini Săpunaru şi Florin Secară, se numără printre parlamentarii care au semnat în favoarea iniţierii unui program naţional de prevenţie în domeniul sănătăţii. Proiectul legislativ, iniţiat de Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL, şi fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, susţine că populaţia României trebuie să ajungă periodic la medic pentru controale de specialitate. Asta pentru că suntem printre cei mai bolnavi europeni. În cazul în care se va vota în Parlament, legea propune şi măsuri împotriva celor care refuză controlul medical. Aşa se face că cei care nu merg la medic şi apoi se îmbolnăvesc sunt pasibili să plătească integral costurile consultului medical şi tratamentului. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.