Politică

Primăria rostogoleşte asfaltarea unor străzi de ani buni, până în anul electoral 2016

Iulia Crețu
20 ian 2016 1744 vizualizări
Aleşii municipali au fost de acord cu indicatorii tehnico-economici pentru repararea unor străzi şi parcări, dar pentru care n-au avut informaţiile financiare în mapa de CL u liberalii şi uneperiştii au transmis reprezentanţilor Primăriei Focşani că şedinţa nu întrunea caracterul de “extraordinară”

Consilierii municipali focşăneni de la PSD, UNPR şi PP-DD au aprobat, la şedinţa extraordinară cu care au început anul 2016, mai mulţi indicatori tehnico-economici pentru reabilitarea unor străzi şi a unor parcări din oraş. Discuţiile pe marginea acestor hotărâri nu au lipsit, mai ales că Opoziţia a reclamat, din nou, că Aparatul tehnic nu a pregătit temeinic mapa de CL, din ea lipsind informaţiile despre costurile necesare realizării investiţiilor la infrastructura rutieră. Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru străzile Revoluţiei, Cpt. Creţu Florin, Aleea Sudului, Aleea Parc şi Aleea Aviatorilor, dar şi pentru reabilitarea parcărilor din zona străzii Vrâncioaia şi Eroilor. Primăria vrea să realizeze în acest an şi împrejmuirea terenului de sport din cartierul Mândreşti. Reclamaţia a fost făcută de liberalul Tudorel Trofin, care a precizat şi că şedinţa în cauză nu a întrunit caracterul de “extraordinară”. Trofin nu este la prima sesizare cu privire la faptul că din documentele trimise de angajaţii Primăriei Focşani lipsesc informaţiile sensibile, cu privire la bani. “Nu este normal să nu avem materiale la mapă! Este a nu ştiu câta oară când cer să avem toate documentele. Şedinţa nu întruneşte caracteristicile unei extraordinare”, a spus Trofin. Dacă PNL a ţipat că nu ştie ce să voteze, PSD nu a avut nicio obiecţie.

Indicatori votaţi din 2012, străzi nereparate de la an la an

O jumătate de sesizare a făcut şi consilierul municipal UNPR Aurel Bâcu, care politic se simte forţat să voteze alături de PSD, dar care ridică în plen anumite probleme. “Anual, aceste străzi au fost trecute ca priorităţi pentru anul respectiv, din 2012, de la începutul acestui mandat, şi nu au fost făcute. Sperăm că în acest an se fac, nu doar pentru că este an electoral. Cred că aprobarea acestor indicatori tehnico-economici nu fac obiectul unei şedinţe extraordinare”, a fost şi opinia lui Bâcu.

Nu se votează, nu se dau bani electorali pentru străzi

Viceprimarul Gabriel Necula (foto) a evitat să răspundă acuzaţiilor făcute de Trofin cu privire la lipsa documentelor şi s-a limitat să declare doar că indicatorii tehnico-economici au fost calculaţi şi realizaţi de Compartimentul Investiţii, condus de funcţionara Cristina Costin, şi pentru aceste proiecte nu s-au cheltuit bani. La rândul ei, Carmen Grosu, directorul economic al Primăriei Focşani a încercat să îi convingă pe consilierii municipali că era imperios necesar ca aceşti indicatori să fie aprobaţi , sub pretextul că în aceste zile se creionează bugetul local pe 2016 al municipiului. “Dacă nu se aprobă indicatorii economici, nu putem să bugetăm lucrările la aceste străzi. Acum lucrăm la construirea bugetului”, a spus şi Grosu. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.