Politică

Petrecere pe cinste la Clubul Seniorilor din Focşani

Gabriel Sava
27 dec 2015 4967 vizualizări
Seară de neuitat pentru circa 40 de persoane în vârstă care fac parte din Clubul Seniorilor din Focşani. Tradiţia din ultimii ani a fost respectată şi anul acesta, când mai bine de jumătate dintre membrii clubului au decis să se întâlnească în locaţia consacrată, respectiv la parterul Galeriilor de Artă.

Cu puţin timp înainte de ora 17.00, aşa cum s-a stabilit din vreme, unul câte unul sau în grupuri, seniorii au început să vină, iar la scurtă vreme, aceştia s-au asezat la mesele pline de bunătăţi făcute de fiecare în casă. De la aperitive şi nelipsitele sărmăluţe, friptură şi până la delicioase prăjituri, nimic nu a lipsit de pe mesele pensionarilor veniţi să se simtă bine împreună. Seara a început aşa cum se cuvine în perioada Crăciunului, cu o cântare dedicată Naşterii Domnului, la care s-au alăturat, rând pe rând, aproape toţi cei prezenţi. Bradul împodobit a stat mărturie că seniorii pregătesc totul cu mare grijă pentru tradiţiile din această perioadă. Apoi a urmat distracţia: pe cinste mai ales că doamnele, mai numeroase ce-i drept şi poate un pic mai îndrăzneţe, i-au ridicat în scurtă vreme la dans pe eleganţii domni. Care nu s-au lăsat mai prejos şi le-au dansat pe doamne la sârbe săltăreţe şi elegante valsuri şi tangouri, dar şi liniştite slow-uri. Aşa se face că muzica şi dansul au fost la loc de cinste toată seara. La ora actuală, clubul, care a fost înfiinţat în 2002 cu sprijinul filialei de Cruce Roşie Vrancea, numără 75 de membri. Unii dintre aceştia au lipsit la petrecerea de sâmbătă seara, mai ales că, pentru mulţi seniori, sărbătorile sunt ocazia rară de a se întâlni cu nepoţii, copiii sau cu alte rude cu care, de obicei, în restul anului, nu se întâlnesc. Iar dovada că se simt bine împreună este însăşi coeziunea clubului denumit iniţial "al vârstei a treia", care, ulterior, şi-a schimbat denumirea în "clubul seniorilor". Pe lângă faptul că de la 45 de membri iniţial, numărul a ajuns în prezent la 75. Din club fac parte foşti medici, jurişti, judecători, asistenţi medicali sau profesori. Sărbători cu bine şi ... La mulţi ani! (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.