Politică

Focşaniul va avea un inventar al emisiilor de gaze cu efect de seră

Iulia Crețu
27 dec 2015 1846 vizualizări
In cadrul proiectului “Oraşe Verzi - Regiuni Verzi”, un reprezentant al municipalităţii va efectua o vizită de studiu în Geneva şi zona Lausanne

Focşaniul a fost selectat între cele cinci municipii din România, alături de Alba Iulia, Făgăraş, Roman şi Roşiorii de Vede, în cadrul proiectului “Oraşe Verzi – Regiuni Verzi” pentru a primi asistenţă tehnică gratuită pentru realizarea inventarului de emisii de gaze cu efect de seră şi a Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă. Proiectul “Oraşe Verzi – Regiuni Verzi” este implementat de Fundaţia TERRA Mileniul III în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală R20 – Regiuni pentru Acţiuni Climatice din Elveţia şi Asociaţia Municipiilor din România şi este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. “În condiţiile în care adoptarea de măsuri proactive pentru diminuarea efectelor schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea este o prioritate cheie pentru politica de mediu europeană, proiectul «Oraşe Verzi – Regiuni Verzi» îşi propune să schimbe paradigma conform căreia creşterea economică este posibilă numai mână în mână cu creşterea emisiilor şi să demonstreze factorilor de decizie locali că economia verde poate contribui la reducerea emisiilor şi la bunăstarea economică şi socială”, a spus Adrian Bădilă, manager de proiect Fundaţia TERRA Mileniul III. Municipalitatea va beneficia de Dezvoltarea unui Plan de Acţiune pentru Energie Durabilă a municipiului Focşani în semestrul I 2016, iar un reprezentant al Primăriei Focşani va participa la o vizită de studiu în Geneva şi zona Lausanne (Suisse Romande) în aprilie 2016. De asemenea, la Focşani se va organiza un seminar tematic privind reducerea de gaze cu efect de seră şi trecerea de la nivel local la nivel regional – septembrie 2016. Cele cinci oraşe selectate vor participa în anii ce vin la un seminar de “Economie Verde pentru Oraşe Verzi” – octombrie 2016, dar şi la conferinţa internaţională “Oraşe Verzi – Regiuni Verzi”, care va avea loc în martie 2017. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Focsaneanu, acum 3033 zile, 19 ore, 51 minute, 36 secunde
Ha,ha,ha! Focsani...oras verde ! Poate oras plin de praf si de gunoaie!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.