Politică

VIDEO!!!Blocului de lângă casa secretarului Raluca Dan i se dărâmă un etaj

Iulia Crețu
22 dec 2015 4621 vizualizări
Sub motivaţia nemulţumirii vecinilor din strada Mioriţei 10 din Focşani, între care este şi mâna dreaptă a lui Marian Oprişan, Consiliul Local Focşani a dat înapoi de la o hotărâre luată în septembrie. Atunci, aleşii au fost de acord cu un bloc de trei etaje lângă Piaţa Moldovei. Acum, după ce arhitecta judeţului i-a atenţionat, se renunţă la un etaj. Investitorii acuză că sunt discriminaţi: "Ce facem în Focşani, OZN-uri?!"

Consiliul Local (CL) Focşani va revizui hotărârea 268 din 24 septembrie 2015, prin care unui investitor i s-a dat undă verde să ridice un bloc cu trei etaje în zona centrală a oraşului, pe strada Mioriţa. Asta după ce Prefectura Vrancea a trimis CL o solicitare prin care cere aleşilor să se mai gândească asupra hotărârii, după ce vecinii s-ar fi plâns că imobilul ar fi prea înalt. În zonă are casă şi secretarul judeţului, Raluca Dan, şi ea numărându-se printre nemulţumiţi potrivit unor surse. Între Primăria Focşani şi Prefectura Vrancea s-a pornit pe acest subiect o dispută între arhitecta municipiului, Diana Decuseară, care susţine că investitorul poate construi trei etaje, şi arhitecta judeţului, Daniela Olaru, care vrea numai două etaje, ambele experte invocând legislaţia care nu este corelată. După îndelungi discuţii în plen, aleşii au stabilit să revoteze proiectul imobiliar, de această dată cu un regim de construcţie de P^2, aşa cum recomandă arhitecta Olaru, într-o şedinţă ulterioară. “Până acum, Prefectura nu ne-a acordat aviz de legalitate, însă ne-a adus la cunoştinţă un punct de vedere al Danielei Olaru. Comisia de Urbanism de la Primărie a elaborat, la rândul ei, un punct de vedere contrar Instituţiei Prefectului”, a spus Gabriel Necula, viceprimarul Focşaniului. La şedinţa extraordinară de ieri au venit şi constructorii de pe Mioriţei, care au spus că au investit bani, având acordul iniţial al CL. Totuşi, municipalitatea a reclamat că investitorii s-ar fi apucat de lucru înainte să aibă autorizaţia de construcţie, fiind atenţionaţi să sisteze construcţiile de Poliţia Locală.

Actele notariale ale blocului sunt făcute de Vrabie

Problema blocului de lângă casa Ralucăi Dan a stârnit polemici şi între consilierii PSD Cătălin Vrabie şi Gabriel Necula, care au dezbătut intens subiectul înainte de şedinţă. În timp ce viceprimarul Necula a spus că se va abţine în a menţine hotărârea dată iniţial de CL, Vrabie a explicat că nu poate participa la vot pentru că a semnat acte notariale pentru investiţie. Acesta din urmă a şi anunţat în plen că investitorii ar fi, de-o părere, de acord să reducă cu un etaj construcţia. “O soluţie de compromis ar fi reducerea cu un etaj pentru ca situaţia să se deblocheze”, a propus Vrabie. La rândul său, Necula a vrut să afle şi părerea unui al treilea arhitect şi a propus ca în această speţă să se pronunţe un expert independent. Lucru cu care investitorii n-au fost de acord sub pretextul că le va întârzia construcţia foarte mult şi acest lucru i-ar băga în faliment.

Ce se întâmplă când ai vecini influenţi

Constructorii au vrut să ştie de la consilierii locali de ce pentru alte investiţii regimul de înălţime n-a deranjat pe nimeni, iar în cazul lor hotărârea iniţială a fost întoarsă din drum de Prefectura Vrancea, după “sesizarea unor vecini”, după cum au motivat Vrabie şi Necula. “Am fi de acord să se renunţe la un nivel, dar decizia să se ia imediat. Timpii necesari mie pentru ridicarea unui bloc sunt de 8-9 luni. Ce voi face cu cei 40 de oameni care lucrează la mine? Am şi eu un contract de respectat. Ce facem în Focşani, OZN-uri?! Nu, facem un bloc! La momentul respectiv nu a fost nicio problemă. Dacă aşteptăm cinci luni, intrăm în faliment. Din P^3^mansardă, renunţăm la mansardă, dar să nu aşteptăm pentru o decizie cinci luni”, au spus constructorii de pe strada Mioriţei. După bâjbâieli ale consilierilor care nu ştiau dacă să voteze, ce anume să voteze sau când să programeze o şedinţă viitoare, vicele Necula a spus că va lucra pentru o nouă şedinţă extraordinară în acest an, sau pentru o întâlnire la începutul anului 2016 în care să clarifice câte etaje are voie investitorul să facă pe Mioriţei 10. Necula a completat că va propune în proiect limita impusă de arhitectul judeţului, ca regimul de înălţime pentru blocul de lângă casa Ralucăi Dan să fie P^2^mansardă, iar la vot să se poată aduce modificări. Precizăm că imobilul se va construi în zonă cu case. (Iulia CREŢU)

 
 

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
D.N.A, acum 3045 zile, 1 ora, 45 minute, 59 secunde
MAFIA DIN VRANCEA CÂND VA DISPARE HOTILOR ?
ancuta , acum 3045 zile, 16 ore, 32 minute, 43 secunde
e strigator la cer ,cum acest domn ZAMFIR a obtinut autorizatie de constructie in zona pietei ,mai precis pe strada PENES CURCANU ,si v-a ridica o constructie de 2 nivele ,si nu s-a tinut cont de citeste integral
ilie, acum 3045 zile, 17 ore, 45 minute, 25 secunde
E distractiv meciul dintre cumetri-fini, toti trei implicati fiind rude intre ei. Chiar daca s-au incumetrit intre ei, in scopul de a ajunge intai servitori, au ajuns sa se certe de la bani. Vrabie a citeste integral
Recte Jianu, acum 3045 zile, 19 ore, 56 minute, 49 secunde
Investițiile in Crâng cum merg,d-nu fect-pre,..ele nu falimentara CJ!?
tot anonim, acum 3046 zile, 40 minute, 12 secunde
Bloc in zona de case?????Tampitilor...
, acum 3046 zile, 1 ora, 24 minute, 35 secunde
Investitorule fa ceva pe aceasta d-na Raluca.
anonim, acum 3046 zile, 2 ore, 35 minute, 46 secunde
deea nu merge nimica in vrancea investitorule dute si construieste pe luna pe marte ai mai multe sanse acolo sa nu fii deranjat acolo birocratia nu da inapoi ce faci e bun facut
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.