Politică

Scoate consilierul judeţean din umbră!

Mihai Boicu
9 dec 2015 1224 vizualizări
Activitatea aleşilor judeţeni este monitorizată prin intermediul rapoartelor de activitate

Vrâncenii sunt invitaţi să se alăture unei campanii pentru creşterea transparenţei în consiliile judeţene, în contextul alegerilor locale care vor avea loc anul viitor. Această campanie, intitulată “Scoate consilierul din umbră!”, este derulată de Centrul pentru Politici Publice din Cluj Napoca, alături de partenerii săi, Centrul pentru Dezvoltare Socială (CEDES), Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc) şi Centrul de documentare şi informare publică (Iaşi). Persoanele interesate pot accesa site-ul www.cenpo.eu şi pot afla care este situaţia din judeţul lor, respectiv cine sunt consilierii judeţeni, câţi dintre ei şi-au depus rapoartele de activitate, orarul de audienţe şi datele lor de contract. De asemenea, cei care sunt curioşi să afle informaţii despre activitatea unui consilier judeţean care nu şi-a depus raportul pot trimite o solicitare direct către consiliul judeţean ales. Rapoartele de activitate reprezintă principalul instrument de monitorizare. “Rezultatele unei analize a depunerii rapoartelor de activitate la nivel naţională de către aleşii locali relevă următoarele concluzii: conformarea consilierilor aleşi în mandatul 2012 – 2016 şi/sau al consiliilor judeţene cu prevederile legale privind elaborarea şi publicarea rapoartelor de activitate anuală stipulate în legea 215/2001, Legea administraţiei publice locale, este scăzută - doar 40,73% dintre rapoartele pentru perioada 2012 – 2014 au fost depuse”, este concluzia Centrului pentru Politici Publice şi a partenerilor săi. PSD controlează cu autoritate CJ Vrancea, deoarece PNL are doar nouă consilieri din totalul de 32. Foarte puţini consilieri judeţeni din Vrancea sunt vizibili în plan public. În special doi – trei aleşi din partea PNL pun întrebări cu privire la proiectele de hotărâri, ceilalţi aleşi votând cum le dictează interesele lui Marian Oprişan. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.