Politică

Maşinile Primăriei Focşani nu-s la fel de însetate de carburanţi ca ale CJ-ului

Iulia Crețu
20 nov 2015 2476 vizualizări
In şedinţa de joi, 26 noiembrie, consilierii vor stabili limita consumului lunar de carburant pentru maşinile municipalităţii la 200 l/lună/auto.Tot atunci, foarte probabil, municipalitatea va renunţa să mai cumpere Casa Macridescu, imobil monument istoric lăsat pradă degradării

Consiliul Local Focşani se pregăteşte de şedinţa ordinară a lunii noiembrie, avand la mapă 34 de proiecte care necesită votul în plen. Pe ordinea de zi figurează o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli la Transport Public Focşani, pe acest an şi pentru următorii doi. Societatea are în plan achiziţionarea de noi maşini de transport călători în municipiu. Consiliul Local va finanţa cu 4.000 lei primul proiect al noului CLT, „Moş Crăciun Internaţional”. Aleşii discută şi despre tariful minim pentru prestarea serviciilor de pază efectuate de personalul Poliţiei Locale, dar şi despre taxele din 2016 pentru închirierea unor bunuri ale Administraţiei Pieţelor Focşani. În plen se vor vota şi proiecte care vizează investiţii la unităţi şcolare, de reparaţii la acoperişuri. În atenţie este şi o rectificare bugetară. După ce decizia de a stabili un consum nelimitat de carburant pentru maşinile Consiliului Judeţean Vrancea a starnit vii controverse, un proiect similar, iniţiat de viceprimarul Gabriel Necula, este şi la mapa aleşilor de la Focşani. Totuşi, pentru maşinile Primăriei Focşani consumul de carburant va fi cu limite. Astfel, s-a stabilit un consum de 200 l/lună/maşină, cu precizarea că nu se poate depăşi 12X 200 l/maşină într-un an. Pană acum, maşinile aveau o limită de 150 l/lună/automobil.

Primăria nu mai vrea Casa Macridescu

 

 

 

Consilierii locali discută despre Casa Macridescu, monument istoric pe care, se pare, nu îl vor achiziţiona

 

 

 

 

 

 

 

 

CL va atribui şi opt autorizaţii de taxi în Focşani şi va discuta despre reorganizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Focşani, pentru anul şcolar 2016-2017. În atenţia celor 21 de consilieri locali revine şi subiectul vanzării imobilului monument istoric Casa Macridescu de pe strada Cuza Vodă nr. 6, acolo unde mulţi ani a activat o grădiniţă. La adresa Cuza Vodă nr. 4 este un alt corp al Casei Macridescu, unde a fost Palatul Copiilor. Iniţial, municipalitatea a declarat că doreşte să cumpere ansamblul de clădiri, care au însemnătate istorică pentru oraş, mai ales că în Casa Macridescu a poposit şi Regele Carol I. Consilierii vorbeau despre o posibilă reabilitarea a clădirilor pe bani europeni, plan care însă nu va fi dus la bun sfarşit, din cate se pare. Proiectul priveşte „neexercitarea dreptului de preemţiune la cumpărarea imobilului monument istoric Casa Macridescu, cod LMI VN-II-m-B-06416 din Focşani, str. Cuza Vodă nr. 6, aflat în proprietatea domnilor Plăcintă Sorin Nicolae şi Plăcintă Adina Maria”, după cum se arată în propunerea de la mapă. Imobilul zace în continuare într-o avansată stare de degradare şi, în acest sezon rece, dacă nu va fi pază în zonă, casele vor fi din nou folosite de oamenii străzii pentru a se adăposti. Mai grav este că în interior s-ar putea produce noi incendii, cum au avut loc în anii din urmă. Imobilele sunt o palidă ruină a ceea ce au fost candva, iar miza imobiliară pentru zona în care sunt amplasate este una foarte mare. Consilierii vor mai vota două schimburi de locuinţe ANL, o vanzare a unei locuinţe din fondul locativ de stat, dar şi vanzarea unui ANL situat în Aleea Parc. Joi, de la ora 16.00, consilierii îşi vor desemna şi un nou preşedinte de şedinţă, pentru următoarele trei luni, începand cu şedinţele din decembrie. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dudu, acum 3050 zile, 7 ore, 20 minute, 2 secunde
Inteleg ca alesii stau numai in masina si se invirt in orasul asta mic si pricajit, 24 din 24 de ore sa poata consuma benzina, sa ce doamne fac cu atita benzina, nu-i controleaza nimeni !?
Cristina, acum 3050 zile, 4 ore, 31 minute, 12 secunde
nu "se invart" doar alesii.sunt procese in toata tara cateodata si 2 pe saptamana care necesita deplasarea cu masinile institutiei, apoi drumuri pentru documentatii la Bucuresti si Braila citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.