Politică

Marius Bostan, ministrul propus la Comunicaţii, este din Rugineştii Vrancei

Iulia Crețu
15 nov 2015 2531 vizualizări
El este fondator al VMB Partners şi membru în CA al Telekom. Marius Bostan, fost lider al tinerilor ţărănişti, este fratele consilierului judeţean PNL vrâncean Liviu Bostan. In guvernarea CDR a fost directorul Direcţiei Control din cadrul Departamentului de Administraţie Locală din Guvern. ZdV vă prezintă lista completă a miniştrilor propuşi să facă parte din Cabinetul lui Dacian Cioloş, aceştia urmând a fi audiaţi săptămâna ce urmează.

Premierul numit Dacian Cioloş a prezentat duminică la prânz echipa cu care doreşte să lucreze la Guvernul României. Între propunerile pentru minişti se regăseşte şi un vrâncean, nominalizat pentru un portofoliu la vârful căruia, de-a lungul timpului, s-au mai perindat miniştri cu legături cu Vrancea. Este vorba despre Marius Raul Bostan, noul ministru propus  pentru Societatea Informaţională. El este fost lider al studenţilor PNŢCD, fondator al VMB Partners şi membru în CA al Telekom. De asemenea, în anii ’90, Marius Bostan a ocupat o poziţie guvernamentală, atunci fiind directorul Direcţiei Control din cadrul Departamentului de Administraţie Locală din Guvernul României. Marius Bostan este originar din comuna Rugineşti şi este fratele consilierul judeţean PNL, Liviu Bostan. Tatăl celor doi a fost Vasile Bostan, ţărănist şi om de vază în Rugineşti, care a decedat recent. În calitatea sa de fondator şi Senior Partner al VMB Partners SA, companie specializată în structurarea de obligaţiuni şi împrumuturi bancare pentru municipalităţi, a avut legături şi cu Primăria Focşani, când aceasta a emis o serie de obligaţiuni municipale pentru investiţii locale.

Ce spune Liviu Bostan despre fratele său

Nu ştiam dinainte de propunerea făcută pentru fratele meu, dar am avut o bănuială. Chiar dacă nu a mai fost activ politic în adevăratul sens al cuvântului, a fost extrem de preocupat şI implicat în PNŢ. A păstrat legătura cu Vrancea, chiar dacă este mutat la Bucureşti, vine des la Rugineşti unde avem casa. Sunt convins că ştie ce are de făcut în fruntea ministerului, sunt încrezător că va putea implementa programul. A fost mereu foarte interesat de problemele din judeţul Vrancea, este un patriot local însă unul fără zgomot”, ne-a spus Liviu Bostan, fratele ministrului Comunicaţiilor. La conducerea Ministerului Comunicaţiilor au mai fost ca miniştri Dan Nica (PSD), originar din Panciu, dar domiciliat la Galaţi, dar şi Răzvan Mustea Şerban (PDL).

CV-ul ministrului vrâncean

Este absolvent al Liceului “AL. I. Cuza” din Focşani şi al Facultăţii de Matematică Bucureşti. Marius Bostan este Preşedintele Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri – FNTM şi manager de proiecte pentru dezvoltarea antreprenoriatului în mediul rural. Este licenţiat în matematică şi absolvent al cursurilor postuniversitare de management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. A lucrat pentru implementarea unor programe ale Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene, pentru administraţia publică locală. A fost organizator al primei Conferinţe Internaţionale de Descentralizare Fiscală din România. A urmat cursuri de specializare în Anglia şi Italia, şi a studiat sistemele administrative din Germania şi Olanda. A lucrat cu experţii americani ai Research Triangle Institute în cadrul operaţiunilor de emitere de obligaţiuni municipale.

Cine sunt miniştrii Cabinetului Cioloş?

Prezentăm mai jos lista miniştrilor propuşi de premierul Dacian Cioloş. Aceştia provin din mediul privat, sunt diplomaţi, reprezentanţi ai ONG-urilor, dar şi experţi care lucrează la Comisia Europeană. Ei vor fi audiaţi în Comisii în această săptămână.

1. Costin Grigore Borc, vicepremier, ministru al Economiei, este director general la CRH, fosta Lafarge.
 2. Vasile Dâncu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţiei, sociolog, profesor universitar, fost senator PSD.
3. Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, este consilier prezidenţial
4. Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale, este ambasador la Londra.
5. Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne, şef IGPR.
6. Anca Paliu Dragu, ministerul Finanţelor, este analist economic la Comisia Europeană.
7. Cristina Guseth, ministrul Justiţiei, lucrează la Freedom House, a coordonat proiecte care au promovat statul de drept. Şi-a adus contribuţia la lupta împotriva corupţiei.
8. Marian Costescu, ministrul Transporturilor, este manager executiv la CFR.
9. Adrian Curaj, ministrul Educaţiei şi Cercetării, are experienţă bogată în managemetul educaţiei, a fost consultant al Băncii Mondiale, UNESCO, Comisia Europeană.
10. Claudia Moarcăş, ministerul Muncii, are experienţă de peste 25 de ani în domeniu.
11. Andrei Baciu, ministerul Sănătăţii, este un tânăr medic chirurg.
12. Achim Irimescu, ministerul Agriculturii, fost secretar de stat, cunoaşte bine domeniul, este reprezentant al României la CE.
13.  Victor Vlad Grigorescu, ministerul Energiei. A lucrat la reprezentanţa României pe lângă CE.
14. Aura Răducu, ministerul Fondurilor Europene. A lucrat la Direcţia REGIO la Comisia Europeană, acum e expert la BERD.
15. Cristiana Paşca Palmer, ministerul Mediului, este şef de Unitate la Comisia Europeană.
16. Marius Bostan, Ministerul Comunicaţiilor.
17.  Vlad Alexandrescu, ministerul Culturii. Este profesor la Universitatea Bucureşti, a fost ambasador în Luxemburg.
18. Elisabeta Lipă, Ministerul Tineretului, campioană sportivă, cu experienţă managerială la Clubul Dinamo, dar şi la COSR.
19. Violeta Alexandru, ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social, acum este director al Institutului pentru Politici Publice.
20. Ioan Dragoş Tudorache, şeful cancelariei premierului, jurist, a lucrat pentru ONU în Kosovo, acum la Comisia Europeană
21. Dan Stoenescu - ministru delegat pentru Românii de pretutindeni. Este un tânăr diplomat, acum la Ambasada României din Spania.
22. Cristian Ciprian Bucur, ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, acum lucrează în Parlament la Comisia Juridică. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.