Politică

VIDEO!!!Liberalii se laudă cu legea votului prin corespondenţă

Iulia Crețu
29 oct 2015 1201 vizualizări
Ei mai spun că vor să modifice legea electorală prin care primarii vor fi aleşi, în 2016, dintr-un singur tur de scrutin

Deputatul liberal Nini Săpunaru a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă, că legea votului prin corespondenţă, adoptată miercuri de Camera Deputaţilor, este “un pas înainte” pentru ca la alegeri să nu se mai formeze cozile imense din români în diaspora. Votul prin corespondenţă va fi aplicabil doar pentru alegerile parlamentare de anul viitor. Cetăţenii români care îşi au domiciliul ori reşedinţa în străinătate vor putea vota după ce se înregistrează, printr-o cerere, la ambasadele şi consulatele României. Înregistrarea nu se va putea face online, deci oamenii tot vor fi puşi pe drumuri. Cei doi co-preşedinţi ai PNL Vrancea, Nini Săpunaru şi Costică Neaţă, susţin că legea este perfectibilă şi că vom avea vot prin corespondenţă şi la alegerile prezidenţiale. Pentru aceasta însă, legea va fi modificată pentru că, în forma actuală, nu dă voie "stranierilor" să voteze prin corespondenţă decât la parlamentare. Legea votului la distanţă va ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Proiectul de lege privind votul prin corespondenţă a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor cu 257 de voturi „pentru“, 30 „împotrivă“ şi 12 abţineri. Liberalii mai spun că îşi doresc să se revină la votul în două tururi pentru primari. În 2016 însă, acest lucru nu se va mai putea schimba, asta după ce PNL a fost de acord cu legea electorală care prevede că edilii se vor desemna într-un singur tur de scrutin, în funcţie de cine adună cele mai multe voturi. (I. CREŢU)

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.