Politică

Consiliul Local Focşani: şedinţă pentru străzi şi terenurile oraşului

Mihai Boicu
23 oct 2015 2623 vizualizări
Aleşii locali au pe ordinea de zi mai multe proiecte referitoare la infrastructura oraşului u de asemenea, mai multe terenuri ar putea fi concesionate sau vândute

Consiliul Local Focşani se întruneşte pe 29 octombrie în şedinţă ordinară, pentru a aproba 42 de proiecte de hotărâri puse pe ordinea de zi. Şapte dintre acestea privesc infrastructura stradală din municipiu. Proiectele vizează modificarea anexelor la hotărârile din anul 2013 prin care s-au aprobat indicatorii tehnico – economici la obiectivele de investiţii de pe străzile Bucegi, Oituz, Paun Pincio, Toader Ţârdea, Trotuş. De asemenea, se va supune consilierilor aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru refacerea infrastructurii de pe străzile Ion Basgan şi Poligonului. Alte două investiţii pentru care este nevoie de aprobare sunt amenajarea unei platforme pentru serbări la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 şi majorarea cheltuielilor neeligibile necesare susţinerii proiectului “Reabilitare, modernizări şi dotări Şcoala Alexandru Vlahuţă”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Primăria propune ca Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” să primească un spaţiu de 163,1 mp în incinta Punctului Termic 20 Sud, pentru înfiinţarea unei biblioteci de cartier. Un alt proiect prevede concesionarea, fără licitaţie publică, a unor terenuri din domeniul privat al municipiului, adiacent construcţiilor existente, pentru extinderea acestora. De asemenea, Societatea Cooperativă Prodcoop Focşani ar urma să preia prin concesiune directă un teren în suprafaţă de 5077 mp, pe care se află clădirile sale. În aceeaşi situaţie se află şi Societatea Cooperativă Meşteşugărească Artcom Focşani, care vrea să concesioneze 2.062 mp de teren pe strada Brăilei. Alte două terenuri, cu o suprafaţă de peste 42 mp, ar putea fi vândute fără licitaţie publică unei persoane, respectiv unei societăţi comerciale. În CL Focşani se va supune aprobării şi lista nominală a persoanelor cărora li se repartizează locuinţe pentru tineri. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.