Politică

Ministerul lui Iulian Matache pierde 1,6 miliarde lei la rectificare

Iulia Crețu
22 oct 2015 1447 vizualizări
Se taie de la drumuri şi se dă în plus la agricultură, pentru plata despăgubirilor către fermierii afectaţi de secetă u în Vrancea au fost raportate peste 30.000 ha teren afectate de capriciile vremii

Ministerul Transporturilor pare a fi cel mai vitregit după rectificarea bugetară din acest an. Ministerul Finanţelor a publicat pe site proiectul de rectificare pe care Guvernul urmează să-l aprobe vineri. Ministerul condus de omul lui Marian Oprişan, Iulian Matache, este lăsat fără 1,6 miliarde lei, bani care, foarte probabil, vor ajunge la Ministerul Agriculturii, pentru plăţile către fermierii afectaţi de secetă în acest an. Se pare că Guvernul Victor Ponta nu dă nici măcar doi bani pe drumuri, şosele şi autostrăzi, deci îşi permite să ia de la Transporturi 1,6 miliarde lei. Se mai taie din fonduri şi de la alte ministere, aşa cum sunt Mediul, Energia şi Comunicaţiile. Bani în plus va primi ministerul condus de Daniel Constantin, 770 milioane lei, sumă care va fi distribuită, în principal, pentru despăgubirea ţăranilor afectaţi de secetă şi pentru plata subvenţiilor la motorină. În Vrancea, pagube s-au înregistrat pe o suprafaţă de peste 30.000 ha teren, iar proprietarii se aşteaptă să fie ajutaţi de stat. Totuşi, suma alocată la rectificare Ministerul Agriculturii nu este suficientă pentru acoperirea tuturor urgenţelor. Guvernul se pregăteşte şi pentru anul electoral 2016 şi pompează ceva bani la Ministerul Dezvoltării Regionale şi la cel al Fondurilor Europene. Bugetul Apărării va fi suplimentat pentru achiziţii de echipamente militare, iar Fondul Naţional de Sănătate pentru plata salariilor mărite ale medicilor. Ministerul Educaţiei primeşte bani pentru finanţarea universităţilor, burse şi manuale şcolare. În urma rectificării şi TVR va pierde 13 milioane lei. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.