Politică

Dragnea i-a spulberat visul de mărire lui Oprişan

Mihai Boicu
13 oct 2015 3324 vizualizări
Sefii de organizaţii judeţene nu vor mai putea ocupa în acelaşi timp funcţii în conducerea partidului. Până acum, Marian Oprişan a fost şi vicepreşedinte al PSD.

Marian Oprişan nu mai poate fi şef al PSD Vrancea şi să ocupe şi o funcţie de conducere la nivel naţional, în acelaşi timp. Baronul a fost până acum şi vicepreşedinte naţional al PSD. Comitetul Executiv al partidului a votat luni seara împotriva cumulului de funcţii în noua conducere a PSD. Un lider de organizaţie judeţeană sau municipală nu va mai putea fi vicepreşedinte al partidului. În cazul în care un lider local va candida la Congres pentru o funcţie naţională şi va câştiga atunci va trebui să aleagă între cele două funcţii. Liviu Dragnea, preşedintele ales al social-democraţilor, a declarat la finalul şedinţei Comitetului Executiv că acest sistem va ajuta partidul în alegerile locale şi parlamentare, doeoarece liderii locali se vor putea concentra doar pe problemele organizatorice şi nu vor mai fi implicaţi direct în deciziile politice de la vârful PSD. Dacă Marian Oprişan va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte  sau chiar de preşedinte executiv, aşa cum se vehiculează, va trebui să renunţe la şefia organizaţiei judeţene dacă va câştiga. În această eventualitate poate să pună un om de încredere, prin intermediul căruia să conducă PSD Vrancea. Modelul a mai fost folosit cu succes de Marian Oprişan în timpul scandalurilor pe care le-a avut cu presa în anii 2002-2003, cand în locul său l-a numit interimar pe fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Diaconu, în prezent decedat.  În realitate, susţinut de Miron Mitrea, tot Oprişan conducea partidul.

Baronii ar fi vrut să fie în coasta lui Oprişan

Marian Oprişan a mai cerut ca Liviu Dragnea să fie secondat de o echipă de patru prim – vicepreşedinţi, un fel de echipă operativă. Nici această propunere nu a avut succes, deoarece s-a votat pentru un Birou Permanent Naţional al PSD mai restrâns, format din preşedinte, preşedinte executiv şi 14 funcţii de vicepreşedinţi, din care patru pentru organizaţia de femei. Liviu Dragnea a comentat că s-a optat pentru soluţia cea mai bună. De altfel, după ce Marian Oprişan a lansat această propunere în spaţiul public, imediat după confirmarea lui Liviu Dragnea în funcţie de preşedinte, s-a vehiculat ipoteza că baronii vor să conducă partidul, luându-i din putere noului preşedinte. Acesta este şi probabil şi motivul pentru care Dragnea nu a vrut “echipa operativă” a baronilor. Marian Oprişan nu şi-a ascuns dezamăgirea pentru faptul că această propunere a picat la vot. “Era o soluţie pentru că dădea mai multă determinare unor colegi şi era o formulă mai operativă. Dar, dacă s-a stabilit aşa, noi suntem un partid democratic şi serios. Asta e viaţa!”, a spus Marian Oprişan. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cetateanu'', acum 3111 zile, 9 ore, 33 minute, 9 secunde
Pacat,domnule,cum sa ei din functii,unui om cu atata putere de munca ,nu e drept.Nu e frumos sa -i arati pisoiu.Colac peste pupaza 14 vicepresedinti din care 4 femei.Cu femeile nu e lucru curat,dar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.