Politică

PSD este dispus la negocieri pentru constituirea CL Andreiaşu

Gabriel Sava
25 sep 2015 1382 vizualizări
situaţia blocadei de la CL Andreiaşu pune PSD şi PNL la masa negocierilor

Situaţia de la Andreiaşu, comună care nu mai are de circa doi ani un consiliu local funcţional, pune la masa tratativelor cele două forţe politice: PSD şi PNL. Consilierul judeţean Constantin Guguianu, cel care răspunde din partea PSD de localitatea Andreiaşu, spune că până acum nu s-a ajuns la un consens din cauza modalităţii în care PNL a înţeles să schimbe modalitate de validare a ultimilor patru consilieri. “Eu am spus încă de la momentul şedinţei de constituire a consiliului local, din vara anului trecut, că hotărârea de constituire nu este legală. A venit apoi şi avizul de nelegalitate după care s-a făcut acea plângere a grupului de consilieri ai PSD, în care s-a dat o hotărâre definitivă luna aceasta. Atunci am discutat cu primarul şi a refuzat oferta noastră”, a declarat consilierul Constantin Guguianu. Acesta spune că soluţia legală este ca prefectul să convoace şedinţa de constituire a CL Andreiaşu. “Noi nu am mai participat la şedinţele convocate de un Consiliu Legal nefuncţional. După ce s-a dat avizul de nelegalitate al constituirii CL Andreiaşu, ar fi trebuit să reluăm convocarea în vederea unui demers legal, însă noi vrem transparenţă din partea primarului, atât în alegerea viceprimarului cât şi în modul de derulare a tuturor proiectelor de la nivelul Consiliului Local”, a precizat Guguianu. Primarul liberal s-a declarat de acord cu tratativele la care PSD este dispus să le facă pentru consiliul local şi a precizat că problema a constituit-o doar alegerea viceprimarului. “PSD a dorit să numească viceprimar pe Vasilică Cristian, iar noi am propus ca alegerea vicelui să o facă Consiliul Legal după validare. Nu au fost alte neînţelegeri, dar după aceea a fost un refuz total din partea PSD. Consilierii PNL vor participa la şedinţa de constituire, aşteptăm convocarea prefectului”, a spus primarul Ionel Budeanu. (G. SAVA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.