Politică

Primăria Panciu sterilizează gratuit cainii fără stăpan

Dan Chiriac
1 sep 2015 1696 vizualizări
În zilele de 8 şi 9 septembrie 2015, Primăria Oraşului Panciu, în parteneriat cu Fundaţia Romania Animal Rescue Inc., organizează cea de-a treia campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu şi fără stăpân.

Aceasta se va desfăşura la Cabinetul Veterinar al oraşului Panciu, la fel ca primele două campanii, derulate în lunile iulie şi august. „Iubitorii de animale ne-au cerut în mod expres şi această nouă campanie, care se va desfăşura în zilele de 8 şi 9 septembrie 2015, tot la Cabinetul Veterinar al oraşului Panciu“, a precizat primarul Iulian Nica. Toate campaniile de sterilizare organizate de Primăria Oraşului Panciu şi Romania Animal Rescue Inc. au ca scop reducerea numărului de câini fără stăpân şi prevenirea abandonului canin. Primarul Iulian Nica îndeamnă cetăţenii să aducă personal sau să semnaleze prezenţa căţelelor în teritoriu, pentru a fi transportate cu mijloacele Primăriei la Cabinetul Veterinar. „Oamenii trebuie să ştie că animalele pot fi sterilizate începând cu vârsta de 4 luni, chiar dacă sunt în călduri sau gestante, singura contraindicaţie fiind fătarea recentă (mai puţin de 1 lună). Operaţia de sterilizare este cu atât mai eficientă în prevenirea afecţiunilor reproductive şi mai uşor suportată de animal cu cât acesta este mai tânăr şi a avut mai puţine fătări. Este important de menţionat că utilizarea produselor contraceptive sub formă de pastile sau injectabile au efecte adverse periculoase, mai ales în cazul utilizării prelungite. Pentru sterilizarea câinilor, cetăţenii trebuie să se programeze la numărul de telefon 0745/012.861“, infomrează Primăria Panciu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
claudia, acum 3152 zile, 8 ore, 34 minute, 11 secunde
Felicitari celor care au avut initiativa si au organizat aceste campanii! In Focsani sunt imperios necesare aceste campanii,, din pacate autoritatile locale nu numai ca nu sprijina, dimpotriva pun citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.