Politică

Fost secretar şi primar de comună, în vârstă de 70 ani, a vrut avocat

Gabriel Sava
23 aug 2015 1663 vizualizări
Examenul de intrare în avocatură care are loc pe 14 septembrie la Galaţi

Ioan Toader, în vârstă de 70 de ani, din Gura Caliţei, a lucrat aproape 40 de ani în primăria din localitate, pe diverse posturi. Înainte de ’89 a fost, pentru o scurtă perioadă, chiar şi primar, iar după ’90 a ocupat postul de secretar al comunei până la ieşirea la pensie, în urmă cu câţiva ani. Experienţa în ale dreptului administrativ l-a făcut să se gândească şi la profesia de avocat. Aşa că, în perioada 31 iulie-14 august, şi-a depus dosarul pentru a participa la examenul de intrare în avocatură care are loc pe 14 septembrie la Centrul Teritorial Galaţi. A fost singurul candidat care a optat pentru obţinerea gradului de avocat definitiv, pe lângă alţi 12 vrânceni care s-au înscris pentru a intra ca stagiari în avocatură. “Sunt 12 dosare pe care noi le-am admis întrucât îndeplinesc condiţiile de participare la concurs. În cazul candidatului care a optat pentru definitivat în avocatură, ne-a anunţat în scris că se retrage”, ne-a spus avocatul Ioan Ioanovici, decanul Baroului de Avocaţi din Vrancea. Persoana care s-a retras este tocmai candidatul de la Gura Caliţei, care, conform decanului Ioan Ioanovici, ar fi avut şi o problemă legată de îndeplinirea uneia dintre condiţii. “Candidatul în cauză trebuia să facă dovada că a susţinut examenul de definitivat într-o profesie juridică. Dumnealui ne-a spus că a ocupat o bună perioadă postul de secretar însă nu a susţinut acest examen, aşa că nu ar fi putut participa la concursul din septembrie. Înainte ca Baroul să ia o decizie privind dosarul dumnealui, ne-a comunicat în scris că se retrage”, ne-a mai spus decanul baroului vrâncean. Ceilalţi candidaţi care au optat pentru intrarea ca stagiari în avocatură vor intra în febra examenelor pe 14 septembrie. Taxa de examen  are o valoare de 1.000 lei şi se achită în contul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (I.N.P.P.A.) din Bucureşti, o parte, respectiv 40%,  urmând să revină baroului unde se susţine examenul. Verificările au fost extrem de riguroase aşa că, în ultimii ani, numărul celor care au reuşit să intre în această profesie a fost din ce în ce mai mic. Le dorim succes candidaţilor vrânceni! (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.