Politică

Primăria va construi un adăpost de 100.000 de euro pentru câinii comunitari

Iulia Crețu
3 aug 2015 1526 vizualizări
Pentru că municipalitatea nu mai dispune de cadrul legal eutanasierii maidanezilor, este nevoită să facă investiţii de 100.000 euro pentru extinderea capacităţii de cazare a câinilor fără stăpân la Goleşti

Suspendarea legii eutanasierii câinilor fără stăpân determină Primăria Focşani să mimeze o grijă mai mare pentru maidanezii adunaţi de pe străzile din oraş. Pentru că nu-i mai poate omorî după o anumită perioadă de timp, fiind obligată de lege să-i aibă în bună grijă, municipalitatea va extinde suprafaţa padocului de la Goleşti de la 3.000 mp, cât a avut până acum, la 6.000 mp, după cum s-a votat în şedinţa ordinară a lunii trecute. “Staţionarul existent nu are capacitatea necesară de adăpostire”, se arată în motivarea hotărârii adoptate de CL. “Extinderea se impune a fi realizată de urgenţă prin faptul că a fost suspendată Legea eutanasierii câinilor fără stăpân. În această situaţie, activitatea de strângere a câinilor trebuie să continuie necontenit iar staţionarul existent nu are capacitatea necesară de adăpostire. Se prevede ca pe acest teren să se construiască în primă etapă trei adăposturi pentru 600 câini. Extinderea este recomandată şi prin faptul că se poate beneficia de toate dotările existente (apă, canalizare, energie electrică) aflate în staţionarul aflat în plină activitate”, după cum a declarat şi Laurenţiu Mocanu, şeful Direcţiei de Dezvoltare care are în atribuţii şi strângerea câinilor vagabonzi de pe străzi.

Cuştile, mai scumpe ca apartamentele

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea padocului pentru maidanezi a iscat şi ceva discuţii în plenul Consiliului, mai ales că Lionida Milea, consilier local UNPR, a considerat suma de aproape 100.000 euro mult prea mare. El a spus că pentru padoc se dau bani cât pe patru apartamente în Focşani. “De ce costă 100.000 euro? Dotările sunt 30.000 lei, avizele 35.000 lei, iar proiectarea 19.000 lei? Suma este extraordinar de mare. Se pun 50 de cuşti de sârmă”, a spus Milea. Şefa de la Investiţii, ing. Cristina Costin a afirmat că suma a fost raportată la investiţia deja realizată în padocul vechi, aceasta completând că ar putea scădea la licitaţie. Cum Milea nu a fost mulţumit de argumentaţia funcţionarei, a propus un amendament prin care investiţia la padocul extins să se reducă la jumătate, propunere care nu a fost acceptată la vot de majoritatea consilierilor, aşa încât în final a rămas suma iniţială. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.