Politică

Primarii din Vrancea ar putea primi la rectificare 133 miliarde lei

Mihai Boicu
26 iul 2015 1718 vizualizări
Mâine are loc mult aşteptata rectificare bugetară u sumele anunţate sunt mai mici decât ce au cerut primarii din Vrancea u rămâne de văzut dacă la împărţirea pe localităţi se va ţine cont de culoarea politică a edililor

Guvernul a anunţat că la şedinţa de mâine va aproba prima rectificare bugetară din acest an, care va fi una pozitivă. Primăriile din judeţul Vrancea care au avut de suferit de pe urma noii formule de împărţire a bugetului ar trebui să primească fonduri, potrivit proiectului de rectificare afişat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Judeţul nostru ar putea primi suma de 13,344 milioane lei, respectiv 133,44 miliarde lei vechi, “sumă care se repartizează unităţilor administrative care în anul 2015 au primit sume totale pentru echilibrare mai mici decât cele repartizate în anul 2014”. Din suma totală, 6,66 milioane lei provin din impozitul pe venit iar 6,684 milioane lei din TVA. Necesarul stabilit de Ministerul Finanţelor este mai mic decât cel calculat de primarii vrânceni.
Vasile Vatră, preşedintele Asociaţiei Comunelor Vrancea, a declarat în luna iulie că localităţile care nu au primit deloc bani la începutul anului sau au primit mai puţini decât anul trecut, au nevoie de 16,386 milioane lei, din care 6,64 milioane lei la oraşe şi 9,746 milioane lei la comune. 26 de comune şi patru oraşe din Vrancea au primit mai puţini bani la începutul anului, când s-a stabilit un plafon de care au nevoie primăriile de funcţionare. De la buget au fost alocate fonduri în completarea veniturilor locale până la atingerea acestui nivel, fapt care a făcut ca foarte multe localităţi să aibă un buget mai mic decât în anul 2014. Cinci comune şi două oraşe nu au primit niciun ban, deoarece s-a considerat că au atins plafonul stabilit de legea bugetului de stat. În cazul comunelor, acesta este de 1,5 milioane lei. La rectificare, judeţul Vrancea ar mai putea primi 8,471 milioane lei pentru plata salariilor din învăţământul preuniversitar câştigate în instanţă de dascăli prin intermediul sindicatelor. De asemenea, personalul neclerical angajat în unităţile de cult, respectiv cântăreţii bisericeşti şi femeile de serviciu, ar urma să beneficieze de suma de 288.000 lei pentru plata contribuţiilor. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.