Politică

Comunele care i-au adus 6 milioane lei deputatului Victor Roman

Mihai Boicu
26 iul 2015 2878 vizualizări
Roman Impex Prest SRL, firma deputatului PSD Victor Roman, a avut contracte de 25,7 milioane lei în ultimii ani cu primăriile rurale din Vrancea u în total, din bani publici, firma a avut afaceri de 73,5 milioane lei u de când e deputat, afacerile lui Victor Roman au crescut ca valoare, semn că afacerile cresc atunci când eşti la guvernare

Deputatul social-democrat din Colegiul 6 Adjud este politicianul cu cele mai multe contracte cu administraţiile publice locale din judeţ. Deşi firma Roman Impex Prest SRL lucrează şi cu oraşele, cele mai numeroase contracte au fost încheiate cu localităţile rurale conduse de primarii partidului de guvernământ, după cum dezvăluie chiar deputatul în declaraţia de interese pe care legea îl obligă să o depună. Şi valoric au fost comune care au derulat proiecte de milioane de euro, care au intrat în conturile firmei politicianului adjudean. Perioada 2012 – 2015 a fost una profitabilă pentru societate, cu contracte de 73,5 milioane lei, din care 23 de contracte încheiate cu primării şi alte instituţii din judeţele Vrancea şi Bacău. Numai din comunele cu care a lucrat după 2012, firma deţinută de Victor Roman a obţinut 25,7 milioane lei, adică aproape 6 milioane euro. Comunele vrâncene i-au adus contracte importante afaceristului. La Fitioneşti firma acestuia a câştigat lucrări de 11,3 milioane lei. Contractul din 2013 are ca obiect realizarea sistemului public centralizat de canalizare al apelor uzate menajare şi staţie de epurare a efluentului uzat menajer. În acelaşi an, Roman Impex Prest SRL a obţinut un contract de 3,4 milioane lei la Spulber. Pe 23 decembrie 2014, societatea a încheiat un contract în valoare de 5,1 milioane lei cu Primăria Răcoasa, pentru modernizare drumuri interes local.

Valoarea se cunoaşte la Parlament

Intrarea în Parlament coincide cu creşterea afacerilor firmei Roman Impex Prest. Compania avea lucrări importante şi înainte de 2012, dar acestea erau mai puţine, iar restul contractelor erau de o valoare mai mică, de câteva zeci de mii de lei. Cea mai mare investiţie a fost la Gologanu pentru canalizare şi străzi, cu o valoare de 6,2 milioane lei. O lucrare asemănătoare i-a adus 1,9 milioane lei la Bilieşti. Tot aici, firma a realizat modernizarea drumurilor pentru peste 2 milioane lei. După 2012 se remarcă o creştere a valorii lucrărilor, cele mai mici plecând de la câteva sute de mii de lei. Potrivit declaraţiei de interese a deputatului, pe care este obligat să o completeze în conformitate cu Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, în comunele din Vrancea cel mai mic contract este din anul 2013 la Ploscuţeni, de 792.000 lei, urmat de un alt contract de aproape 806.000 lei, în comuna Păuneşti, de unde se trage deputatul. Roman Impex Prest SRL este firma oficială a lui Victor Roman, pentru că, neoficial, acesta se află şi spatele firmei Sotirex, care i-a aparţinut până în 2008 şi care acum este a prietenei sale Angela Munteanu. Sotirex a obţinut la rândul său câteva contracte bănoase cu primăriile din judeţ. Victor Roman a fost mai întâi consilier judeţean, însă Marian Oprişan, liderul judeţean al PSD, a decis să-l răsplătească şi i-a oferit un fotoliu în Parlament la alegerile din 2012, unde adjudeanul este membru în Comisia Juridică. Absolvent de liceu cu calificare de tehnician auto, Victor Roman a absolvit facultatea de drept în 2004, la Universitatea "George Bacovia" din Bacău, iar acum este masterand în management financiar, după cum declară în CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaţilor. (M. BOICU)

De unde a luat bani Roman Impex Prest

Fitioneşti – 11,4 milioane lei

Spulber – 3,4 milioane lei

Ploscuţeni – 0,7 milioane lei

Tănăsoaia – 1,5 milioane lei

Păuneşti – 0,8 milioane lei

Răcoasa – 5,1 milioane lei






Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cetateanu, acum 3167 zile, 15 ore, 20 minute, 24 secunde
HOT ORDINAR IMPREUNA CU PRIMARUL DE LA FITIONESTI AU FACUT CAIETUL DE SARCINI...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.