Politică

Consiliul Judeţean a cheltuit peste 10.000 de euro pe avocaţi

Mihai Boicu
20 iul 2015 2787 vizualizări
Marian Oprişan a angajat casa de avocatură condusă de socrul liderului PNL Cătălin Predoiu pentru un proces al instituţiei u un alt avocat care a luat bani de la Consiliul Judeţean a apărat instituţia împotriva Curţii de Conturi în urmă cu zece ani

Foto: Consiliul Judeţean a cheltuit peste 10.000 de euro pentru plata avocaţilor în dosare considerate importante de instituţie în ultimii doi ani. Suma decontată în perioada de 2013 – 2014 a fost de 47.590,21 lei. În baza hotărârilor adoptate de CJ, s-au încheiat contracte cu trei cabinete de avocatură. “Contractele de asistenţă juridică încheiate în anii 2013 – 2014 cu firme de avocatură sau avocaţi au avizat reprezentarea în trei dosare înregistrate pe rolul instanţei în anii 2008, 2010 şi 2013, asistenţa juridică urmând a fi acordată de la data contractării (2013- 2014), până la finalizarea dosarului”, se arată într-un răspuns al CJ către Societatea Academică din România. Unul din dosare în care CJ a angajat avocat a fost cel legat de Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor (SMID), unde un contract de aproximativ de 10 milioane de euro a fost contestat în instanţă. Consiliul Judeţean Vrancea a angajat pentru acest proces este Casa de Avocatură Zamfirescu Racoti&Partners, pentru suma de 31.524 lei. Unul din parteneri este Călin Zamfirescu, socrul liberalului Cătălin Predoiu, care a fost şi el partener în firmă. Casa de avocatură a apărat CJ într-un proces cu firmele Irindex Group Construcţii şi Tel Drum, care au contestat licitaţia pentru construirea centrului de manangement integrat al deşeurilor de la Haret.

Oprişan a trecut şi pe la DNA pentru avocaţi

Avocatul bucureştean Marian Tudor este un mai vechi “client” al lui Marian Oprişan. Numele acestui a devenit cunoscut  în anii 2005 – 2006, atunci când preşedintele CJ se judeca la Curtea de Apel Bacău cu Curtea de Conturi, care îl acuza de un prejudiciu de 2,3 milioane lei. Atunci, Curtea de Conturi a vrut să oblige CJ şi la plata unor obligaţii la bugetul de stat în valoare de 25.624 lei. Marian Oprişan i-a angajat pe avocaţii Marian Tudor şi Costache Ivanov Alex pentru apărarea instituţiei. În urma controlului efecutat de Camera de Conturi Vrancea în anul 2006, Marian Oprişan, fostul vicepreşedinte Mircea Diaconu şi fostul director economic Valeria Teodorescu au fost acuzaţi că şi-au plătit din bani publici avocaţii, întrucât aceştia nu ar fi apărat doar instituţia în procesul de la Bacău, ci şi pe cei trei. DNA a început atunci urmărirea penală împotriva celor trei. CJ a contestat însă procesul verbal al Camerei de Conturi şi a câştigat la Tribunal. Sentinţa a rămas definitivă, după ce instituţia nu a mai făcut recurs. Ulterior, DNA i-a scos de sub urmărire penală pe cei trei acuzaţi, iar avocatul Marian Tudor a rămas în continuare în relaţii bune cu Marian Oprişan, după cum se vede, câştigând bani de la CJ pentru a reprezenta instituţia în procese. (M. BOICU) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
cetateanu', acum 3201 zile, 18 ore, 56 minute, 23 secunde
In judetul Vrancea inca odata se demonstreaza ca nu sunt dusmanii politice.Aliantele in afaceri nu tin cont de culoare politica.Contractele sunt foarte rare ,dar daca sunt platite citeste integral
eu cititorul, acum 3202 zile, 2 ore, 4 minute, 35 secunde
nu ma mira cite s-a intamplat in judetul accesta blestemat,dar intr-o zi va plati si acestindivid care se crede zmeul zmeilor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.