Politică

Prefectul Halici declară orice, numai salariul nu

Mihai Boicu
13 iul 2015 1791 vizualizări
Reprezentantul Guvernului şi-a declarat toate veniturile, cu excepţia celor din salarii

Prefectul Nicuşor Halici şi-a publicat recent o nouă declaraţie de avere, în care manifestă însă aceeaşi insistenţă veche de a nu-şi divulga salariul, deşi, cu aproximaţie, valoarea acestuia este cunoscută. Reprezentantul Guvernului nu a spus nici cât a câştigat în funcţia de director executiv al Direcţiei Juridice din cadrul Consiilului Judeţean, nici ca prefect după numirea în funcţie. Nici veniturile soţiei sale ca secretar al comunei Păuleşti nu au fost date publicităţii. Un alt secret este suma câştigată ca expert formare la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, unde preşedinte este Marian Oprişan, fostul său şef de la Consiliul Judeţean. În rest, prefectul şi-a declarat veniturile, care nu sunt deloc mici. Acesta a avut o normă de hrană de 3.672 lei, a încasat 24.222 lei de la Consiliul Judeţean, potrivit Acordului colectiv de muncă, 4.592 lei pentru ca a fost mandatar timp de patru luni la CUP SA din partea Consiliului Local Focşani, precum şi 7.935 lei indemnizaţii de la Insituţia Prefectului, fără a preciza ce reprezintă. Soţia prefectului, Adriana Halici, a luat subvenţii agricole în valoare de 11.666 lei de la APIA şi 13.720 lei prin acordul colectiv de muncă de la Primăria comunei Păuleşti. Ciudat este că Adriana Halici nu are terenuri agricole în proprietate şi nici nu a declarat că obţine venituri din agricultură. Familia Halici deţine un apartament în Focşani, achiziţionat în 2011, la care se adaugă două autoturisme fabricate în 2007, un Audi A8 şi o autoutilitară Ford Transit. La capitolul datorii, prefectul are de rambursat două credite, unul de 60.000 lei şi altul de 42.500 de euro. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.