Politică

Oprişan nu-i pe aceeaşi undă cu Ponta în privinţa majorării salariilor demnitarilor

Iulia Crețu
12 iul 2015 1579 vizualizări
Seful UNCJR nu se poziţionează în spatele lui Victor Ponta, care a declarat că nu susţine măsura, Oprişan afirmând în schimb că majorarea “este benefică”

Marian Oprişan, în calitatea sa de proaspăt preşedinte reales al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), s-a pronunţat cu privire la scandalul iscat de anunţul majorării salariilor pentru preşedinte sau prim-ministru. Banii pentru demnitari au băgat scârbă între PSD şi UNPR, iar ulterior premierul Victor Ponta a scăldat-o în declaraţii spunând că nu susţine demersul, asta după ce proiectul fusese asumat de mai mulţi miniştri din cabinetul său, deci imposibil să nu fi avut şi acordul şefului Guvernului. Oprişan, printr-un comunicat de presă, susţine că este adeptul majorării salariilor în sistemul bugetar, poziţionându-se mai degrabă alături de UNPR şi Gabriel Oprea decât lângă şeful lui de partid, Victor Ponta. “În calitate de Preşedinte al UNCJR şi nu numai, am susţinut în permanenţă ieşirea din ipocrizie şi necesitatea majorării veniturilor din sistemul bugetar. (…) Ordonanţa adoptată miercuri, 8 iulie 2015, de Guvernul României, prin care sunt majorate îndemnizaţiile pentru numai 48 din cele mai înalte funcţii de demnitate în stat, este benefică şi trebuie continuată, pentru a nu ajunge la un dezacord tocmai cu acele motive care au stat la baza ordonanţei. Nimeni nu poate pune la îndoială corectitudinea şi necesitatea acestei măsuri”, declară Marian Oprişan, care mai spune că majorarea de salarii trebuie continuată la nivelul întregului aparat administrativ. Acesta continuă şi îi dă sfaturi lui Victor Ponta, cerându-i să se întâlnească cu liderii patronatelor şi sindicatelor pentru un plan de creştere economică. Cuvintele sale dau apă la moară celor care afirmă că Oprişan îşi pregăteşte debarcarea la UNPR. “Nu în ultimul rând, respectuos solicit celor 48 de înalţi demnitari ai statului român, în frunte cu Preşedintele României şi Primul-ministru al Guvernului României, să gândească împreună cu partenerii sociali, sindicate şi patronate, un plan naţional de măsuri active, care să ducă la o creştere economică puternică, necesară alinierii veniturilor românilor la nivelul Uniunii Europene”, se mai arată în comunicatul de presă al lui Oprişan. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
leni, acum 3204 zile, 4 ore, 57 minute, 32 secunde
Ati inteles total gresit ... Nu asta a vrut sa spuna
danb, acum 3204 zile, 7 ore, 11 minute, 42 secunde
Model se societate- in Romania resursele tarii vor fi exploatate doar de firme straine, incluzand la resurse, subsol, sol si ape. Pentru exploatare nu este nevoie de cine stie ce forta de munca, deci citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.