Politică

Primar, vice şi un medic, judecaţi pentru fals cu adeverinţe medicale

Gabriel Sava
7 iul 2015 5083 vizualizări
Faptele au fost comise la alegerile prezidenţiale din 2014

Din ciclul “Cum se poate fura cu urna mobilă” este şi recentul caz în care au fost implicate patru persoane trimise în judecată, printre care se numără primarul de la Ciorăşti, Nicolae Gabriel Braicău, ex PDL, actual PNL. Acesta a fost trimis în judecată pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă de care este acuzat şi viceprimarul Ionel Bunea. Principalul acuzat în acest dosar este Mihai Răzvan Oancea, de 32 de ani, medic de familie la Măicăneşti. Doctorul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Costel Militaru, consilierul primarului, este acuzat de uz de fals. Procurorii au stabilit că toate faptele au legătură cu alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, când primarul şi viceprimarul i-ar fi solicitat medicului mai multe adeverinţe care să ateste că persoane din comună sunt netransportabile în scopul folosirii urnei mobile. Primarul Braicău, care ar fi discutat cu medicul încă din perioada campaniei electorale, l-a ajutat pe Oancea să ocupe postul de medic de familie la Râmniceni. Pentru acest lucru ar fi determinat mai mulţi locuitori să renunţe la calitatea de pacient pe listele medicului din Ciorăşti, Gabriela Haiducu, soţia fostului primar PSD, deşi acestea nu şi-ar fi exprimat în mod concret acceptul în acest sens. Tocmai din rândul acestor persoane, medicul Oancea ar fi atestat prin adeverinţele că acestea suferă de afecţiuni care le fac netransportabile, urmând ca pe la acestea să ajungă urna mobilă. Potrivit procurorilor, Costel Militaru, consilierul primarului, ar fi dus adeverinţele în secţiile de votare. Adeverinţele ar fi fost completate la cererea primarului, prin mijlocirea viceprimarului, care ar fi discutat direct cu medicul de familie. În timp ce medicul a recunoscut faptele, ceilalţi au avut diferite versiuni ale situaţiei. Nici medicul şi nici primarul nu au putut fi contactaţi ieri pentru a-şi exprima un punct de vedere. (G. SAVA)

Ce răspunde primarul acuzat?

Reclamația împotriva mea este făcută de fostul primar Haiducu, care este și președinte la PSD Ciorăști, iar asta spune multe. Este clar că tot acest dosar are o conotație politică. Eu nu l-am instigat pe medic să comită vreo faptă penală. Sunt circa 3.200 de locuitori și era un singur medic de familie.,soția fostului primar, așa că am considerat normal să fac demersuri pentru a aduce încă un medic, să ajut comuna și oamenii. Cât priveşte acuzaţiile, nu am făcut decât să aflu cine nu poate veni la vot pentru a le oferi cetăţenilor posibilitatea să voteze, nicidecum să instig la comiterea unor falsuri", a declarat primarul Nicolae Gabriel Braicău, contactat de ZdV.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
G.n.b., acum 3210 zile, 11 ore, 13 minute, 36 secunde
Primarul se da curat, dar cred ca el pozeaza in mielusel dar de fapt e satana iar despre retardul analfabet si tractorist de seama a tarii de vicevicevice, nu putem spune decat doar de bine - un citeste integral
cetatean, acum 3211 zile, 20 ore, 44 minute, 8 secunde
si la timboesti este aceeasi situatie,se obliga medicii pentru eliberarea adeverintelor medicale,se fac din birou cereri pentru urna mobila se obliga cetatenii sa votese cu cine dicteaza primarita,in citeste integral
localnic, acum 3212 zile, 1 ora, 33 minute, 36 secunde
Toti angajati Primariei Ciorasti trebiue cercetati ,in frunte cu primarul, secretarul si teh agricol in speta Scirlet Cornelia .aU FACUT NISTE MAGARII PE LINIA TITULILOR DE PROPRIETATE.
CurioasaE, acum 3212 zile, 4 ore, 32 minute, 2 secunde
Ei!nu are nimeni nimic de zis???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.