Politică

Nunţile, agricultura, slujbele la stat şi activităţile notariale i-au făcut şi mai bogaţi pe aleşi

Iulia Crețu
25 iun 2015 3839 vizualizări
Consilierii locali focşăneni au fler la făcut bani u cele mai mari venituri în 2014 le-a înregistrat Cătălin Vrabie, la cabinetul notarial u nunta a fost un prilej bun de economii pentru Dorian Alecsandrescu, şeful TSD Focşani, care a pus la bancă miliardul de lei vechi u viceprimarul Necula a făcut o mică avere din vânzarea cerealelor, în timp ce soţia celui de-al doilea viceprimar, Iorga, s-a angajat la Electrica u Dragoş Horhocea de la UNPR şi-a angajat fiica în agenţia de turism, iar Gheorghiţă Berbece şi-a luat teren agricol de 3,7 ha la Odobeşti

Anul 2014 a fost unul cum nu se poate mai bun pentru edilii municipiului şi pentru cei mai mulţi dintre consilierii locali. Potrivit declaraţiilor de avere, care sunt postate pe site-ul focsani.info, primarul Decebal Bacinschi a adunat o “cârcă de bani”. Familia sa deţine trei case şi şi-a deschis, în 2014, un cont de economii de 10.000 euro la ING. La capitolul venituri, în continuare soţia edilului şef, Iuliana Bacinschi, aduce mai mulţi bani în casă. Primarul a avut o îndemnizaţie de 44.060 lei, iar soţia sa a încasat salarii de la fabrica de confecţii de 52.007 lei. Din pensii, cei doi au luat 29.796 lei şi 40.620 lei, iar din dividende au strâns peste un milion de lei. 

 

Necula a dat cereale la găinile ouătoare şi la porcii danezilor

 

 Viceprimarul numărul 1 al Focşaniului a vândut cereale de aproape 250.000 lei către trei firme din judeţ

Viceprimarul Gabriel Necula a întors banii cu lopata, familia sa strângând o mică avere în 2014 din agricultură. Acesta are două terenuri, trei spaţii comerciale, un tractor şi o combină. Proprietăţile sale au rămas în familie după ce a vândut o casă către Valeria Necula pentru 50.000 lei, imobil pe care-l achiziţionase în 2011. Acesta declară şi împrumutul dat surorii sale din Statele Unite, de 65.000 dolari, dar şi datorii la bancă de aproape 98.000 lei. La capitolul venituri, acesta a luat în 2014 subvenţii de la APIA de 49.933 lei. A avut salariu de inginer de 24.000 lei, îndemnizaţie de viceprimar de 36.370 lei, venituri de la Camera Agricolă de 9.464 lei, în timp ce soţia sa, angajată la Asociaţia Pădurile Dacice, a luat 35.000 lei ca salarii şi din agricultură a câştigat 59.803 lei. Familia Necula a obţinut şi 3.600 euro din chirii. Şi dacă veţi considera toate aceste cifre prea mari, aflaţi că viceprimarul numărul 1 al Focşaniului a vândut cereale de aproape 250.000 lei către trei firme din judeţ, la Aviputna Goleşti a dat de 50.677.68 lei, la Bonimar Urecheşti de 85.040 lei, iar la Premium Porc a vândut cereale în valoare de 183.455 lei. La toate aceste venituri se adaugă şi dobânzi bancare, îndemnizaţia de creştere a copilului şi alocaţia, de alte câteva mii de lei. 

 

Nuntă de zeci de mii de euro pentru Alecsandrescu 

 

Dorian Alecsandrescu, consilier municipal PSD, lider al tinerilor socialişti de la municipiu şi şef la Oficiul de Studii Pedologice din judeţ, a descoperit reţeta succesului în politică, dar şi în viaţa de familie. Anul trecut, acesta s-a căsătorit cu Raluca Alecsandrescu, fostă Dumbravă, fiica fostei iubite a lui Marian Oprişan. Alecsandrescu are un teren în Focşani, un apartament, dar şi trei maşini. Potrivit declaraţiei sale de avere, anul trecut a vândut două autoturisme, un BMW pentru 15.000 euro lui Daniel Munteanu şi un VW pentru 5.000 euro mamei soţiei sale, Lucreţiei Dumbravă. Comparând însă declaraţia sa de anul acesta cu cea depusă anul trecut şi cu cea anterioară a soţiei sale, angajată drept consilier juridic în Primăria Focşani, un BMW nu iese la socoteală. Cei doi tineri, Dorian şi Raluca Alecsandrescu şi-au deschis, după nuntă, şi două conturi în bancă, cu darul de la cununie, 65.000 lei şi 20.000 euro. Veniturile tinerei familii nu sunt deloc de neglijat. El a câştigat ca economist la un cabinet medical 4.164 lei, la care se adaugă îndemnizaţia de consilier de 7.428 lei, salariul de la Oficiul Pedologic de 30.836 lei şi salariul soţiei de 11.878 lei. Raluca Alecsandrescu, funcţionar în administraţia locală, a mai câştigat, în 2014, o compensaţie lunară de 7.146 lei şi o îndemnizaţie de alegeri, când a condus o secţie de votare în Focşani, de 2.839 lei. 

 

Iorga şi-a angajat soţia la Electrica

 

Încredere în agricultură a avut şi Gheorghiţă Berbece de la PMP care anul acesta şi-a cumpărat un teren agricol la Odobeşti. El mai deţinea unul în Focşani, un apartament şi o casă în oraş, dar şi o maşină Volvo. La capitolul venituri, familia sa a încasat în 2014 salarii de 7.836 lei şi 4.164 lei (soţia), la care se adaugă îndemnizaţia de consilier de 7.281 lei şi alocaţia copilului. Dragoş Horhocea, de la UNPR, şi-a cumpărat maşină anul trecut, un Opel, şi şi-a angajat fiica la firma sa de turism, care este de altfel o afacere de familie. Cumnatul său, viceprimarul UNPR Marius Iorga, a bifat în 2014 o reuşită bugetară pentru soţia sa. Întâmplător sau nu, după intrarea la guvernare a UNPR şi numirea lui Iorga ca viceprimar în locul liberalului Tudorel Trofin, soţia acestuia şi-a găsit un loc de muncă călduţ la Electrica, pe un post de referent specialitate. Marius Iorga a luat un salariu de 41.200 lei, iar soţia sa 24.000 lei, la care se adaugă şi cele două alocaţii ale copiilor. 

 

Cătălin Vrabie înoată în bani la cabinetul notarial

 

Afaceri bănoase a făcut în 2014 şi Lionida Milea de la PP-DD, care a vândut pentru 3.800 euro un Opel, dar şi Gabriel Pădineanu, de la PSD, care a vândut o casă cu teren la Ciorăşti, pentru 7.150 euro. Profesorul unirist Enache Pătraşcu, consilier local PSD, şi-a deschis, anul trecut, un cont de economii la bancă de 9.000 euro. Bani mulţi s-au strâns şi în seiful familiei lui Cătălin Vrabie, liderul PSD de la CL Focşani. Deşi şi-a făcut două credite la BT şi BRD în valoare totală de 120.000 lei, Vrabie, de profesie notar, a înmulţit banii ca nimeni altul între colegii săi. El declară la venituri, în 2014, din activitate notarială, nu mai puţin de 603.955 lei, la care se mai adaugă 6.393 lei şi veniturile soţiei de aproape 18.000 lei, dar şi alocaţiile copiilor de 2.874 lei. În declaraţiile de avere ale celorlalţi consilieri municipali nu au apărut modificări substanţiale faţă de cele precedente. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
johny, acum 3198 zile, 10 ore, 45 minute, 52 secunde
Proasta tare fetisoara asta care a scris articolul.O cunosc din liceu ,unde era la fel de proasta si urata. Numai ca atunci nu avea unde sa si manifeste frustrarile,acum o face in fituica asta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.