Politică

Va fi Iulian Matache ministrul Transporturilor?

Ziarul de Vrancea
11 iun 2015 2015 vizualizări
Declaraţia jignitoare făcută de ministrul Ioan Rus la adresa românilor care muncesc în străinătate, pe copiii cărora i-a numit "golani", iar pe neveste "curve", l-a costat funcţia de ministrul al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat ieri că înlocuitorul acestuia va fi stabilit săptămâna viitoare. În cărţi ar putea fi şi vrânceanul Iulian Matache, care ocupă acum funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, o prezenţă destul de discretă în această funcţie. O eventuală numire a vranceanului depinde însă de influenţa lui Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, având în vedere că Iulian Matache este "omul" acestuia şi a condus Direcţia de Dezvoltare din Consiliul Judeţean Vrancea. Ministerul Transporturilor este considerat a fi unul bănos, dar  dificil de condus şi cu miniştri care nu au rezistat foarte mult timp la conducerea sa. Iulian Matache a fost secretar de stat atunci când PSD a fost la putere împreună cu PDL, în 2009, iar din 2012 a ocupat neîntrerupt această funcţie, mai întâi la Ministerul Dezvoltării, iar acum la Ministerul Transporturilor. Soţia sa este preşedinta Tribunalului Vrancea şi, în calitate de magistrat, a pus umărul la lansarea soţului în cariera administrativă de nivel înalt. (M. BOICU)

Declaraţia de la tv care l-a costat pe Ioan Rus postul de ministru:

România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de Euro salariu. O spun foarte direct: de banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă.” Culmea ridicolului, o zi după această declaraţie care i-a adus demisia, un comunicat al Ministerului Transporturilor încearca să explice gângav că ministrul n-a vrut să spună ce a spus şi anunţa că ”Domnul ministru îşi cere scuze dacă prin formularea aleasă a jignit pe cineva”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3235 zile, 12 ore, 38 minute, 55 secunde
Important este ca porcul de Rus sa plece, cine vine e un aspect secundar.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.