Politică

Proiectul LifeUrsus a fost premiat la Bruxelles

Ziarul de Vrancea
9 iun 2015 1049 vizualizări
Proiectul LifeUrsus, care îşi propune conservarea populaţiei de urşi din România, a fost premiat la Bruxelles.

În perioada 3-5 iunie, a avut loc Bruxelles Green Week, eveniment organizat de către Comisia Europeană, în cadrul căruia au fost prezentate cele mai bune proiecte LIFE Nature finalizate în anul 2014. Proiectul LifeUrsus a fost selectat între primele 5 proiecte din cele 17 nominalizate drept ”Best of the Best”. “Premiul acordat vine ca o recunoaştere a profesionalismului echipei şi, mai ales, a efortului realizat pentru implementarea acestui proiect”, a anunţat pe pagina de facebook Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice Focşani (ACDB), partener în cadrul proiectului. Proiectul a debutat în ianuarie 2010, sub coordonarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vrancea, având ca parteneri APM Covasna, APM Harghita, ACDB Focşani şi Asociaţia pentru Conservarea Valorilor Naturii din Bălan, urmărindu-se conservarea celui mai reprezentativ eşantion al populaţiei de Ursus arctos din România, din zona central-estică a Carpaţilor Orientali. Arealul proiectului se suprapune habitatelor în care este întâlnită cea mai mare densitate de urşi bruni/hectar din Europa (4,3 urşi /1.000 ha). În anul 2008, potrivit lifeursus.ro, populaţia de urşi din zona judeţelor Vrancea, Covasna şi Harghita era estimată la 2.300 exemplare. Prin acţiunile de conservare concrete, precum salvarea urşilor braconaţi, reabilitarea puilor orfani, protecţia efectivă a bârloagelor şi reducerea cazurilor de ucidere legală a urşilor, proiectul a contribuit la extinderea arealului ursului brun în România. Felicitări echipei LefeUrsus şi tuturor celor implicaţi în proiect! (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.