Politică

UNPR n-a catadicsit să vină in corpore pentru interesul lui Victor Viorel

Iulia Crețu
9 iun 2015 1252 vizualizări
Deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca nu a participat la vot, la solicitarea de încuviinţare a urmăririi penale a premierului Ponta u Ciprian Nica, vicepreşedinte la Comisia Juridică, a parlamentat îndelung cu Ponta înaintea votului, rezultatul final fiind în favoarea premierului PSD şi împotriva cererii justiţiei u deputaţii PNL au votat la vedere, pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul Victor Ponta

Votul din plenul Camerei Deputaţilor pentru salvarea pielii premierului Victor Viorel Ponta a înregistrat şi câteva curiozităţi. UNPR se pare că a fost partidul care nu şi-a mobilizat exemplar oamenii pentru interesul primului ministru, lipsind 15% dintre deputaţii formaţiunii conduse de Gabriel Oprea. Din cei 351 de deputaţi care au participat la votul cu bile, pentru solicitarea Parchetului de încuviinţare a urmăririi penale a lui Ponta, 231 s-au pronunţat “împotrivă” şi 120 au votat “pentru”. Printre deputaţii UNPR care au lipsit de la votul de ieri, unul important pentru trăinicia coaliţiei la guvernare, s-a numărat şi deputatul UNPR de Mărăşeşti Laurenţiu Ţigăeru Roşca. De asemenea, tot de la UNPR a lipsit şi nepotul lui Ion Pomană Bucur, de la Broşteni, deputatul Alin Bucur. Coaliţia la guvernare a asigurat 193 de voturi din totalul celor 231 “împotrivă”, care l-au protejat pe Ponta de braţul legii. DNA a solicitat aprobarea Camerei pentru acuzele de conflict de interese, în sensul că numirea senatorului Dan Şova în funcţia de ministru s-a făcut după ce premierul Ponta a beneficiat de foloase de la acestea, printre care şi un automobil Mitsubishi. În luna februarie, premierul Ponta afirma de la sediul PSD că social-democraţii vor vota toate cererile venite din partea procurorilor, însă ieri a arătat contrariul chiar faţă de cererea care viza persoana sa. Premierul Victor Ponta este deja urmărit penal pentru acte dinaintea dobândirii funcţiei de prim-ministru, fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor. Chiar dacă din sânul deputaţilor PSD-UNPR de Vrancea a lipsit un singur parlamentar, Ţigăeru Roşca, restul aleşilor, Ciprian Nica, Angel Tâlvăr, Neagu Murgu şi Victor Roman au fost la vot. De altfel, înaintea votului, Ciprian Nica, care este vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Cameră, acolo unde majoritatea PSD a dat tonul votului împotriva justiţiei în cazul Ponta, a fost reperat de camerele de luat vederi ale televiziunilor de ştiri discutând intens cu premierul PSD, foarte probabil despre modul în care social democraţii trebuiau să facă scut împotriva cererii DNA. Deputaţii de la PNL, Nini Săpunaru şi Florin Mihail Secară au declarat că au votat cu bilele la vedere pentru solicitarea justiţiei. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.