Politică

CJ a rectificat bugetul şi a luat 1 milion de lei de la drumuri şi poduri

Mihai Boicu
26 mai 2015 1299 vizualizări
Consilierii PNL au criticat rectificarea negativă, în timp ce Oprişan s-a lăudat cu banii pe care o să-i aducă în judeţ pană la finalul anului

Consiliul Judeţean Vrancea a făcut ieri o rectificare negativă a bugetului aprobat pentru acest an şi a tăiat suma de 1 milion de lei de la drumuri şi poduri. Opoziţia, prin vocea liberalilor Emilian Diaconu şi Liviu Bostan, a criticat diminuarea sumelor. “Consiliul Judeţean îşi propune să cheltuiască în acest an doar 0,6 milioane lei. Nu modernizăm, nu investim, nu modernizăm şi nu reabilităm. Noi rectificăm negativ în loc să creştem sumele. Suntem împotriva rectificării negative şi consider că direcţiile de specialitate ar trebui să ceară Ministerului Dezvoltării cel puţin 1 milion de lei ca să nu rectificăm negativ bugetul”, a spus liberalul Diaconu. Romeo Iordache, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul CJ, a arătat că suma alocată judeţului nostru de Ministerul Dezvoltării a fost mai mare, de 22,9 milioane lei, pentru investiţiile pentru care s-au încheiat contractul în anul 2014.

In timp ce multe dintre drumurile judeţului sunt pline de gropi, CJ taie din banii pentru infrastructură

De asemenea, pentru acest an s-au mai repartizat 2,090 milioane lei. Ministerul Dezvoltării a transmis CJ că sumele rămase anul trecut, respectiv 22,9 milioane lei, pot fi utilizate şi în acest an. “În 2014, din nefericire, sumele ne-au parvenit în noiembrie. Noi trebuie să respectăm doar legea şi nu putem începe investiţii fără prevederi bugetare. Vreau să mă urmăriţi pană la finalul anului în curs domnule Emilian Diaconu şi o să mă felicitaţi pentru sumele atrase şi investite”, s-a lăudat Oprişan. Acesta chiar a anunţat o “victorie” a sa, faptul că Compania Naţională de Investiţii a finalizat licitaţia pentru bazinul de polo din Focşani. Caştigătorul nu a fost anunţat pentru că încă nu a trecut perioada de contestaţii. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.