Politică

Deputatul Nica sprijină legea falimentului personal

Iulia Crețu
22 mai 2015 1238 vizualizări
Parlamentarul PSD susţine că o astfel de lege i-ar putea ajuta pe “românii de bună credinţă”, proiectul legislativ fiind votat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

Ciprian Nica este de părere că “legea protejează debitorul dar, în acelaşi timp, oferă garanţii şi creditorului, iar acest lucru a făcut ca şi mediul bancar să primească cu încredere noile reglementări în domeniu”, după cum susţine în cadrul unui comunicat de presă. “Legea este de partea românilor de bună-credinţă, dar care nu îşi mai pot plăti datoriile şi prevede că, la momentul deschiderii procedurii insolvenţei se suspendă orice procedură de executare, poprire pe venituri sau acumulări de dobânzi şi penalităţi. Este, aşadar, un pas important în susţinerea acelor români care au acumulat datorii şi care acum se văd în imposibilitatea de a le plăti pe toate o dată, dar acest proces trebuie continuat cu adoptarea Legii privind conversia creditelor, astfel încât povara creditelor să fie împărţită între bănci şi clienţi. Această lege este absolut necesară, mai ales că instanţele din România au dat hotărâri definitive în astfel de cazuri”, spune Nica. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.