Politică

Ziua Europei, sărbătorită prin spectacole şi evenimente culturale

Mihai Boicu
6 mai 2015 1484 vizualizări
Consiliul Judeţean Vrancea şi Consiliul Local Focşani au pregătit sambătă mai multe evenimente cultural - artistice pe parcursul zilei, cu ocazia Zilei Europei, dar şi a 70 de ani de la Ziua Victoriei în Europa şi a Zilei Independenţei.

La ora 10.00 va avea loc deschiderea Targului ofertelor şcolare şi se va da startul competiţiei “Eurocross-ul Vrancei”. Cross-ul va începe la Mausoleul Eroilor din Focşani, iar premierea caştigătorilor va avea loc la ora 11.00, în Piaţa Unirii. Manifestările vor continua la ora 12.00 cu evenimentul “Steluţele Europei”, care se va desfăşura în sala de şedinţe a CJ, iar de la 14.00 tineri sunt invitaţi să reconstituie “Harta Europei” într-o competiţie amuzantă. Garnizoana Focşani va organiza, la randul său, la ora 11.00, un moment omagial la Statuia Independenţei din strada Cuza Vodă.

Caştigătorul Eurovisionului din 2009 cantă în Piaţa Unirii

Manifestările prilejuite de Ziua Europei vor cuprinde, în premieră, evenimentul “Caravana Europei”, la care sunt invitaţi să participe cat mai mulţi copii. În cadrul acesteia se vor descoperi tradiţiile ţărilor care compun UE, iar cei mai activi tineri vor primi diplome şi premii surprize. Caravana va începe la orele 16.00 în Piaţa Unirii şi se va deplasa în Parcul Schumann, Piaţeta Teatrului, strada Republicii şi b-dul Unirii. De la 17.30, în Piaţa Unirii va începe spectacolul pregătit de autorităţi. Pe scenă vor urca Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei”, DJ LLP, Teodor Balet, Alexandra Ungureanu & Crash, What’s UP şi Mandinga. “Ziua Europei nu poate continua la Focşani decat cu recitalul unei vedete internaţionale, iar la aniversarea a 70 de ani de la Victoria Naţiunilor Unite în Europa, nu putea canta la Focşani decat un caştigător al Eurovisionului. Alexandre Rybak, caştigătorul ediţiei din 2009 a Eurovision ne va încanta timp de 40 de minute, cu începere de la 20.35. Spectacolul dedicat Zilei Europei se va încheia cu recitalul Direcţiei 5”, anunţă organizatorii evenimentului. (Mihai BOICU)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.