Politică

VIDEO!!! PSD-ul s-a îngrămădit să mai taie o dată panglica la ANL-urile din Democraţiei

Aurelian Ivan
4 mai 2015 2682 vizualizări
In acest an începe construcţia scărilor de bloc cu locuinţe ANL care au fost repartizate în 2004 u firma „ţepuită” de Vega la PIDU, Lefter Construct, va construi aici şase scări de bloc, cu 104 unităţi locative u valoarea lucrărilor este de 12,4 milioane lei, termenul de execuţie fiind de 18 luni u deşi în ultimele luni a fost dispărut din Vrancea, Marian Oprişan a venit, ieri, electoral, să taie panglica, deruland acelaşi discurs prăfuit cu PSD care are „vocaţie de constructor”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, s-a „descălţat” de Bucureşti şi a coborat, ieri, din maşina sa scumpă, în praful de la Focşani, printre fiarele ruginite ale construcţiilor neterminate din Bulevardul Brăilei – cartierul ANL Democraţiei. În faţa presei, oficialităţile locale, reprezentanţii ANL de la Bucureşti şi constructorii care vor zidi blocurile destinate închirierii către tineri au prezentat desenele viitoarelor imobile, care ar trebui să fie gata în 18 luni, adică taman în anul electoral 2016. Lucrările la ANL-urile din Democraţiei sunt reluate după mulţi ani de stagnare. Vorbim de acele clădiri neterminate din Bulevardul Brăilei, începute după anul 2000 şi sistate prin 2005 din lipsa de fonduri. Acum, s-au găsit şi banii, iar Agenţia Naţională pentru Locuinţe a reluat construcţia de apartamente pentru tineri în municipiul Focşani. Pană la sfarşitul anului viitor, se vor construi 104 apartamente într-un cartier ANL dezvoltat acum 11 ani.

În Focşani, ANL a dat în folosinţă în jur de 700 de apartamente pentru tineri

 Este posibil ca primele două scări de bloc să fie finalizate pană în luna decembrie a acestui an, după cum au promis politicienii. Deşi au depăşit varsta de 35 de ani, prioritate la repartizare vor avea tinerii care se aflau pe lista de beneficiari în anul 2004. Luna trecută s-a obţinut acceptul guvernului pentru reluarea finanţării acestor lucrări, iar ieri echipele de muncitori şi oficiali au fost prezenţi pe şantier. Investiţia se ridică la peste 12 milioane de lei şi se va derula pe o perioadă de 18 luni. „Două scări se recepţionează între 15 noiembrie şi 15 decembrie. Cu certitudine, mi-a confirmat constructorul pe care l-am convocat la Bucureşti în ziua în care s-a semnat contractul. Tehnic, nu se poate mai mult. Este tot ce putem face anul acesta, avem finanţarea asigurată în totalitate”, a spus George Stan, director general Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Lucrările la cele şase scări de bloc de la ANL în cartierul Democraţiei sunt realizate de firma Lefter Construct, aceeaşi care a caştigat şi investiţia din PIDU, de la Vega Galaţi. Primăria Focşani se obligă să asigure acolo reţelele de utilităţi aferente construcţiei (apă, canalizare, electricitate şi gaze). 

Oprişan şi-a redescoperit vocaţia de constructor

În aceeaşi notă bine definită a preşedintelui CJ, de a le ştii şi face pe toate, Oprişan şi-a reluat, demagogic, discursul electoral, acela în care susţine că PSD-ul are vocaţie de constructor. „Noi avem vocaţie de constructori, mai puţin ne pricepem la vorbe, noi cu faptele”, a declarat Marian Oprişan. Îi reamintim că a vorbit şi despre un viitor bazin olimpic la Sud, dar şi de modernizarea complexului hotelier din Crangul Petreşti, ori de autostrada care străbate Focşaniul. Sunt la acelaşi stadiu de la ultimile promisiuni. Revenind la ceea ce urmează a se realiza în Bulevardul Brăilei, proiectul este ambiţios şi promisiunile frumoase. Nu se ştie dacă mai cred în ele tinerii care au aşteptat din 2004 o locuinţă şi nu au primit-o. „Constructorul, dacă se ţine de cuvant, ar trebui ca pană la sfarşitul anului să fie în măsură să finalizeze cel puţin o scară sau două de bloc. Şi noi să le populăm. Depinde de mai mulţi factori, în primul rand de vreme şi în al doilea rand şi de forţa pe care poate să o concentreze constructorul la această investiţie. Singura problemă, zic eu, este la alimentarea cu gaze. Atunci cand vom recepţiona aceste apartamente, trebuie să aibă toate utilităţile”, a spus şi primarul oraşului, Decebal Bacinschi. În perioada următoare, vor fi reanalizate dosarele de repartiţii din 2004 şi celelalte cereri depuse de tinerii focşăneni în ultimii 11 ani. Pană acum, în Focşani au fost date în folosinţă peste 700 de apartamente construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Recent, Consiliul Local Focşani a aprobat regulamentul de vanzare a locuinţelor ANL dar chiriaşii nu s-au arătat prea dornici de a cumpăra aceste apartamente, costurile achiziţiilor fiind considerate prea piperate, în raport cu calitatea lucrărilor. (Aurelian IVAN)

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ADEVARUL, acum 3250 zile, 22 ore, 28 minute, 55 secunde
LUCRARI CU DEDICATIE LA ACOLITII PSD : CRISTILORY , LEFTER CONSTRUCT , SOTIREX. In sfarsit s-a trezit lumea sa vada ca aceasta capusa CRISTILORY a furat la greu si inca o face? vai dar cum e posibil citeste integral
Asta nu-i ulise, acum 3251 zile, 6 ore, 25 minute, 20 secunde
Comentariul de mai sus nu-i apartine lui Ulise. In el nu se regaseste nicio obsesie de-a lui, iar limba in fund baronului lipseste si ea :)
Ulise Grosu, acum 3251 zile, 8 ore, 45 minute, 30 secunde
Se pare ca alteta Sa, Tovarasul Presedinte a revenit la politica sa de regim sovietic-corean. Kim Jong Unoprisan este un bun constructor -asta se poate vedea si la km 25 unde se afla conacul,dar e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.