Politică

Liber la consum nelimitat de carburant la Primăriile din Vrancea

Iulia Crețu
26 apr 2015 1785 vizualizări
Senatorii au decis eliminarea plafonului stabilit în 2010 pentru plinurile maşinilor administraţiilor locale, dar decizia se dă în Camera Deputaţilor

Restricţiile privind consumul de carburant pentru maşinile administraţiei publice locale, impuse în 2010, au fost eliminate. Asta după ce senatorii au votat în acest sens, săptămâna aceasta. Primăriile din Vrancea îşi vor stabili normativele proprii pentru consumul de carburant, prin decizii ale Consiliilor Locale, la fel va face şi Consiliul Judeţean Vrancea. Senatul a modificat Ordonanţa de Guvern nr. 80/2001, iar noile norme prevăd eliminarea plafonului de consum la benzină sau motorină. Decizia va fi luată însă în Camera Deputaţilor, care este for decizional. “În baza principiului autonomiei locale, autorităţile administraţiei publice trebuie să decidă şi să răspundă pentru modul în care îşi gestionează resursele financiare, în funcţie de necesităţile şi în interesul fiecărei comunităţi. Distanţele între localităţi şi centrele de judeţ sunt în unele cazuri foarte mari, iar reprezentaţii autorităţilor locale se confruntă deseori cu situaţia în care nu dispun de fondurile necesare pentru a se deplasa chiar în judeţul lor. De altfel, acest lucru este demonstrat şi de rapoartele publice emise după 2010 de Curtea de Conturi care menţionează situaţii frecvente de decontare a unor cheltuieli cu combustibilii mai mari decât cele aprobate”, după cum susţin senatorii. Rămâne de văzut ce decizie vor lua deputaţii, ştiut fiind faptul că multe Primării, între ele şi din Vrancea, nu au bani la dispoziţie pentru mai multe plimbări. De asemenea, sunt şi cazuri în care maşinile de serviciu ale anumitor reprezentanţi ai administraţiei judeţene îi aşteaptă cu orele pe aceştia cu motoarele mergând. Ori, maşinile de serviciu sunt folosite în interes personal, pentru a duce copiii şefilor la şcoală ori soţiile la coafor. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.