Politică

Milostenia de Paşte la Catedrală

Iulia Crețu
26 mar 2015 1745 vizualizări
Consiliul Local a alocat un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala din centrul Focşaniului

Primăria Focşani şi Consiliul Local intră în atmosfera pascală şi vor să-şi spele păcatele, cele făcute cu voie şi cele fără de voie, vorba Scripturii. În şedinţa ordinară a CL de ieri după amiază, la propunerea viceprimarului PSD Gabriel Necula, ordinea de zi a întâlnirii a fost suplimentată cu un proiect destinat Catedralei Ortodoxe “Sf. Paraschiva” Focşani. Acesteia i-a fost alocat un sprijin financiar de un milion lei (10 miliarde lei vechi), bani ce ar urma să fie folosiţi pentru acoperiş. Suma nu este însă suficientă pentru finalizarea lucrărilor, care vor continua ani buni de acum înainte. Votul în plen a fost următorul: 18 pentru, de la PSD, UNPR, PP-DD şi PMP, şi două abţineri, ale liberalilor. Şi dacă la catedrală majoritatea a funcţionat, nu acelaşi lucru s-a întâmplat la proiectul care a vizat acordarea unui teren Parohiei Tuturor Sfinţilor din cartierul Sud. Aici, UNPR, prin vocea consilierului Aurel Bâcu, a cerut o suprafaţă de teren mai mică destinată pentru cale de acces şi curte la biserica de lângă Practiker. Propunerea sa nu a fost acceptată de PSD, cu toate că sunt în alianţă la CL. Totuşi, la votul final, PSD şi PP-DD nu au făcut două treimi şi asta pentru că celor 12 voturi ale lor li s-au opus cele opt abţineri acordate de UNPR, PNL şi PMP. Proiectul avea nevoie de 14 voturi favorabile. Primarul Decebal Bacinschi a propus ca în aprilie, consilierii să meargă în teren şi să ia cea mai bună decizie în acest caz. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cetatean, acum 3316 zile, 19 ore, 41 minute, 36 secunde
Pana cand ne veti cheltui banii fara rost?Nu ati auzit de URGENT SI PRIORITAR????Copii nu au scoli ,gradinite SI CE ESTE SI MAI GRAV,MAI URGENT SI PRIORITAR: NU AU MEDICAMENTE SI CONDITII INTR-UN citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.