Politică

Deputaţii vrânceni ai PNL şi PSD ţin aleşii condamnaţi cu suspendare în funcţii

Iulia Crețu
22 mar 2015 1739 vizualizări
Trei deputaţi de Vrancea au refuzat demiterea aleşilor locali condamnaţi cu suspendare pentru corupţie şi abuz în serviciu

Trei deputaţi de Vrancea, alături de alţi 282 de colegi de-ai lor din Camera Deputaţilor, sunt puşi la zid pentru modul cum au votat în plen. Liberalii Nini Săpunaru şi Florin Mihail Secară, dar şi social democratul Ciprian Nica sunt criticaţi pentru că protejează aleşii locali condamnaţi pentru corupţie şi abuz în serviciu. Ei au votat împotriva demiterii aleşilor locali care au astfel de condamnări, cu suspendare, date de instanţe. În Camera Deputaţilor s-a creat o super majoritate pentru refuzarea acestui proiect, între PSD, PNL, UDMR, minorităţi şi neafiliaţi, după cum spune senatorul Partidului Noua Republică, Valeriu Todiraşcu, într-un comunicat de presă. Proiectul protejării corupţilor cu suspendare va ajunge la vot în Senat unde, dacă opinia publică nu va reacţiona, există riscul să primească acelaşi vot de protecţie din partea senatorilor, pe care l-au dat deputaţi ca Săpunaru, Secară ori Nica, potrivit listei de prezenţă la vot de la Cameră. Ceilalţi aleşi de Vrancea nu au participat la vot, din diferite motive. „Încetarea de drept a calităţii de consilier local sau judeţean, sau de primar sau preşedinte al consiliului judeţean ar trebui să cuprindă şi condamnările cu suspendare, pentru infracţiunile de corupţie sau de serviciu prevăzute în Codul penal, şi nu numai condamnările cu lipsire de libertate, cum se întâmplă în prezent. Deputaţii au respins modificarea legii actuale, iar aleşii locali au primit, din nou, protecţia legală necesară pentru a-şi continua nestingheriţi inclusiv activitatea infracţională împotriva cetăţenilor, sfidând astfel alegătorii, care se aşteptaseră ca aleşii lor să acţioneze în interes public şi nu contrar lui”, după cum s-a pronunţat senatorul Valeriu Todiraşcu. Votul deputaţilor ar putea fi înţeles dintr-un singur punct de vedere, acela că, dacă ar cerne toţi condamnaţii şi toţi cercetaţii din politică, n-ar mai rămâne nimeni prin Legislativul şi Executivul României. Lucru pe care nu-l vor face niciodată. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
cristina, acum 3320 zile, 7 ore, 28 minute, 54 secunde
Cum d-lor, Sapunaru si SEcara au votat astfel si mai sunt in pnl ,incredibil cum se apara ei pe ei ,dar nu uitati ca in 16 noiembrie am votat schimbarea pentru noi nu voi cu voi ..rusine !
Ion sluga la boier, acum 3320 zile, 8 ore, 4 minute, 2 secunde
Voteaza neamule, psd,pnl,pdl,udmr,pcr,unpr, Acelasi rahat cu nume schimbat.Aceeasi hoti care ne fura de 25 de ani.Voteaza neamule, ca odata la patru ani esti bagat in seama, esti si tu cineva !Natie citeste integral
Vasile, acum 3320 zile, 8 ore, 8 minute, 59 secunde
Sa se stie, ca nu-i dupa cum vrea plebea ! Ce daca aia sunt hoti si borfasi ? E de-ai nostri, si noi suntem la fel !!!Ca daca noi intre noi, nu ne aparam, cine s-o faca?? Plebea ???Sau DNA-ul ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.