Politică

Prin hartiile Prefecturii,planul de guvernare a fost îndeplinit în Vrancea în 2014

Mihai Boicu
28 feb 2015 1488 vizualizări
Prefectul Halici vrea “dinamizarea” Colegiului Prefectural

Oficial, instituţiile locale au îndeplinit aproape toate măsurile din “Planul pe 2014 pentru realizarea în judeţul Vrancea a obiectivelor derivate din Programul de guvernare”. Din raportul prezentat ieri la şedinţa Colegiului Prefectural, din 215 măsuri, 210 au fost îndeplinite intregal. Cinci măsuri au fost doar parţial realizate, dar de vină au fost factori care nu au ţinut de voinţa autorităţilor locale, după cum s-a anunţat ieri. De exemplu, la Finanţe şi la Direcţia Agricolă s-a modificat legislaţia, iar la ISU şi Electrica au fost fonduri insuficiente pentru realizarea propunerilor făcute. Pentru a preveni asemenea probleme, pentru acest an s-a încercat stabilirea unor măsuri care să nu depindă de factori externi. În acest context, prefectul Nicuşor Halici şi-a propus să reorganizeze activitatea Colegiului Prefectural, despre care spune că până acum nu a funcţionat aşa cum ar trebui. Reprezentantul Guvernului a spus că această “dinamizare” pe care şi-o propune trebuie să aibă loc mai ales cu implicarea membrilor Colegiului Prefectural. “Am rugămintea să prezentaţi propuneri concrete, directe, de colaborare interinstituţionale pe capitolele pe care le consider prioritare. Acestea sunt Ape şi păduri, Mediu, Sănătate, Muncă şi Protecţie socială, Finanţe, Educaţie, Energie, Transporturi, Cultură, Tineret şi sport, Comunicaţii”, le-a spus prefectul şefilor de instituţii la şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural. Acesta a arătat că trebuie formate comisii mixte cu reprezentanţi din mai multe instituţii, care să rezove mai eficient problemele care apar. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.