Politică

Recunoaşte că PSD a făcut nereguli în secţii, însă Oprişan vede Dosarul Referendumul ca pe unul politic

Ziarul de Vrancea
23 feb 2015 2448 vizualizări
Preşedintele CJ Vrancea a fost audiat în calitate de martor în Dosarul fraudă la Referendum u el le-a spus judecătorilor că Liviu Dragnea nu ar fi cerut PSD să comită ilegalităţi şi afirmă că de strângerea datelor cu prezenţa la vot, la Vrancea, s-a ocupat adjunctul său, Dragoş Bârlădeanu u în faţa judecătorilor ajunge şi primarul de la Panciu, Iulian Nica, în acelaşi dosar u întreaga componenţă a secţiei nr. 287 de la Suraia a fost trimisă în judecată, preşedintele Vili Stan fiind acuzat şi de purtare abuzivă

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a recunoscut luni, la Curtea Militară de Apel Bucureşti, că în secţiile de votare de la Referendumul pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu din 2012 s-au făcut “erori voite sau nevoite”, dar că ancheta justiţiei ar fi una “politică”. Oprişan a fost audiat ca martor şi a declarat că Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, nu i-ar fi cerut să facă ceva ilegal, afirmând că Dosarul Referendumul ar fi “o jignire pentru magistraţi”, după cum relatează presa centrală. “Organizaţia judeţeană PSD Vrancea a tratat campania electorală pentru Referendum ca pe orice campanie. Noi nu ne-am gândit la un prag anume de votanţi, ne-am gândit doar să ne facem datoria. În democraţiile consolidate, precum cea a SUA, cetăţenii sunt aduşi la vot în mod organizat, cu autocarul şi există chiar liste de prezenţe. La Referendum, nu s-a practicat turismul electoral în judeţul Vrancea, noţiune prin care înţeleg deplasarea organizată a aceluiaşi electorat la mai multe secţii de votare”, a declarat Oprişan. Deşi spune că în judeţ nu a fost turism electoral, în multe localităţi PSD s-au înregistrat cifre record de prezenţă la urne. La Suraia, comună implicată în acest dosar, prezenţa a fost de aproape 70%, în timp ce la Tulnici s-a bătut recordul şi s-a ajuns la o prezenţă de 120%.

Echipa de IT a PSD: Dragnea nu ştie să bage o parolă

Oprişan a mai declarat că aplicaţia informatică de centralizare a numărului de voturi folosită de PSD ar fi fost similară celei folosite de PDL, la alegerile din 2009. Aplicaţia PSD a fost creată de unul dintre membrii partidului, el şi echipa care a adunat datele de la sediul central al partidului fiind audiaţi săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-au încurcat în declaraţii şi au spus că Dragnea n-ar avea habar să introducă în calculator un user şi o parolă, în încercarea de a-l disculpa. La Vrancea, de coordonarea acestei aplicaţii de centralizare a numărului de voturi s-a ocupat vicele CJ, Dragoş Bârlădeanu. “Organizaţia judeţeană PSD Vrancea şi-a dotat toţi reprezentanţii din secţii cu telefoane mobile. Respectivele telefoane nu au fost achiziţionate cu ocazia referendumului, ci anterior. Au fost folosite inclusiv la alegerile locale şi prezidenţiale anterioare şi ulterioare acestui referendum. Aplicaţia informatică a fost folosită de secretariatul general al PSD Vrancea, iar instruirea oamenilor şi folosirea acestei aplicaţii a fost coordonată de Dragoş Bârlădeanu, bineînţeles cu ştiinţa mea. Cu prilejul tuturor scrutinelor electorale, noi ne instruim colaboratorii. Această aplicaţie informatică şi toate celelalte acţiuni nu au militat nicio secundă în sensul fraudării scrutinului sau încălcarea legii”, a mai spus Oprişan. Şeful PSD Vrancea a spus instanţei că a primit şi el sms-uri de la structura centrală, în ziua referendumului, în care i se recomanda să fie vigilent, explicând că respectivele mesaje reprezentau “chestiuni uzuale în interesul de a securiza votul”.

Mai mulţi lideri locali PSD sunt chemaţi în faţa judecătorilor

Oprişan recunoaşte că în anumite secţii s-au întâmplat nereguli, aşa cum presa a semnalat la Suraia, în secţia 287, condusă de Vili Stan, situaţie care a ajuns şi în atenţia judecătorilor. “Vă spun cu toată responsabilitatea, ca un om cu experienţa necesară în administraţie, în organizare şi în politică, cu excepţia erorilor, voite sau nevoite, ale unor reprezentanţi ai unor secţii de votare, acest dosar este o jignire la adresa magistraţilor din România, este un dosar politic”, a opinat şeful CJ Vrancea, care a mai adăugat că Dragnea n-ar fi încălcat nicio dispoziţie legală. Întreaga secţie de votare nr. 287 de la Suraia a fost trimisă în judecată, iar în acest dosar DNA a dispus incerceptări telefonice pentru baronul PSD de Vrancea, dar şi faţă de primari, viceprimari PSD şi preşedinţi de secţii de votare. Potrivit rechizitoriului, Vili Stan, preşedinte al secţiei, este acuzat de complicitate şi purtare abuzivă. Corina Cristian, Maria Hanganu, Simona (Velniţă) Bobocea, Florentin Manole Mic, Sorin Sângerean şi Ion Totolici, membri în secţia de la Suraia, sunt acuzaţi de complicitate. În Dosarul Referendumul au fost citaţi ca martori 18 lideri locali ai PSD, surse judiciare arătând că pe listă ar fi şi primarul de la Panciu, Iulian Nica. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
iulia, acum 3347 zile, 13 ore, 49 minute, 13 secunde
respirati in functie de rautatile inflorite?:))
un contribuabil, acum 3347 zile, 20 ore, 18 minute, 25 secunde
ptr,danb,oare nu stii? marele han hotprisan ,care desi a mincat ceapa gura nu-i miroase decit a minciuna si a'' omerta''.
Ion, acum 3348 zile, 2 ore, 57 minute, 36 secunde
La Suraia Oprisan nu este strain.La pus viceprimar pe Harabor Aurel seful PSD Suraia cu toate ca protocolul era sa fie viceprimar un PNL-ist. Dar ca sa accepte liberali sa fie in functie Harabor l-a citeste integral
, acum 3348 zile, 5 ore, 7 minute, 17 secunde
Vili Stan nu a facut nimic rudele lui{IONITA IVAN} l-au provocat si l-au turnat la DNA
Gutza, acum 3348 zile, 11 ore, 55 minute, 26 secunde
“Vă spun cu toată responsabilitatea, ca un om cu experienţa necesară ....” Ce ******* !!!
Gutza, acum 3348 zile, 11 ore, 52 minute, 50 secunde
Hai sa-i spunem ....jeavra ...
danb, acum 3348 zile, 13 ore, 12 minute, 15 secunde
Vedem uneori ca mafia siciliana mai arunca cate un membru marunt in plasa politiei pentru a putea scapa pestii cei mari. Sa intelegem ca Oprisan l-a dat in gat si l-a bagat la inaintare pe Barladeanu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.