Politică

Apelul în dosarul Oprişan se judecă la Curtea de Apel Cluj

Gabriel Sava
12 feb 2015 2967 vizualizări
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a depus, conform datelor oferite de portalul instanţelor de judecată, apel în dosarul 271/231/2010, încă din data de 6 februarie, moment în care judecătorul Lucian Bută a pronunţat sentinţa de achitare în cauză.

 Conform procedurii, apelul poate fi exercitat de părţi în 10 zile de la comunicare şi, având în vederere soluţia pronunţată, singurii interesaţi în a promova această cale de atac sunt procurorii anticorupţie. Chiar dacă apelul a fost deja înregistrat pe rolul instanţei, acesta va trebui motivat de către cel care îl promovează, asta după ce judecătorul clujean va motiva la rândul său decizia luată pe 6 februarie, în care principalul inculpat din acest dosar, Marian Oprişan, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, a fost achitat, alături de ceilalţi cinci inculpaţi. Împotriva fostului vicepreşedinte al CJ, Mircea Diaconu, decedat între timp, procesul penal a încetat la primul termen de după trecerea acestuia în nefiinţă. Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii instanţei clujene, competenţa de soluţionare a apelului va aparţine Curţii de Apel Cluj, având în vedere că judecarea acestei cauze se face după vechea procedură.Hotărarea care se va lua la Curtea de Apel Cluj este,în cazul în care nu se va dispune rejudecarea,decizie definitivă. Reamintim că, pe 6 februarie, Judecătoria Cluj a pronunţat sentinţa, prima după aproape 9 ani de când dosarul a făcut naveta între instanţe. (Gabriel SAVA)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stelian G, acum 3356 zile, 21 ore, 27 minute, 10 secunde
Speram caJUstitia sa-si revina,adevarul sa iasa la lumina si am dori ca VRANCEA s a fie un judet LIBER de partidul comunist,Focsaniul sa aiba un viitor presedinte de CJ corect,sa refaca orasul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.