Politică

CJ Brăila cere oameni de la Oprişan pentru a asigura funcţionarea instituţiei

Iulia Crețu
12 feb 2015 1940 vizualizări
Dosarul de corupţie în care este implicat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila (PSD), care se judecă la Tribunalul Vrancea, duce instituţia în imposibilitatea de a funcţiona, după ce 12 angajaţi au fost concediaţI u decizia instanţei vrâncene pentru funcţionari a fost “să nu se deplaseze la sediul Consiliului Judeţean Brăila”

Consiliul Judeţean Brăila rămâne fără funcţionari după ce 12 angajaţi cercetaţi în dosarul preşedintelui Gheorghe Bunea Stancu nu mai au voie, prin decizie a Tribunalului Vrancea dată la începutul acestei luni, să lucreze în instituţie. Hotărârea a fost aplicată angajaţilor începând cu 11 februarie. Pentru a compensa deficitul de personal, preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, cere ajutorul baronilor din regiune, să transfere personal. Solicitări de ajutor de funcţionari s-au făcut către Consiliile Judeţene din Galaţi, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Ialomiţa. Tribunalul Vrancea a dispus înlăturarea duzinei de funcţionari cercetaţi pentru corupţie şi forţează CJ Brăila să organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. “Am făcut deja o adresă către Consiliile Judeţene din Galaţi, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Ialomiţa, pentru a vedea dacă sunt cumva acolo brăileni care fac naveta, să îi aducem acasă. Vom stabili şi data concursului pentru ocuparea acestor posturi. Căutăm toate variantele posibile, ca să rezolvăm problema cât mai repede. Vorbim de direcţii fundamentale din structura Consiliului Judeţean, care trebuie acoperite cu oameni competenţi”, a spus Viorel Mortu.

Baronul şi duzina de funcţionari corupţi

Funcţionarii cercetaţi la pachet cu Bunea Stancu provin de la Achiziţii Publice, Administrare Bunuri şi Reglementare Rutieră, Biroul Tehnic, Compartimentul Implementare, Monitorizare Proiecte, Direcţia Tehnică şi de Gospodărire Comunală sau Compartimentul Disciplină Contractuală şi Executare Silită. În soluţia dată la Tribunalul Vrancea pentru Gheorghe Bunea Stancu, Mija Florin şi Moisiu Nicolae s-a stabilit control judiciar şi “să nu se deplaseze la sediul Consiliului Judeţean Brăila; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu ceilalţi inculpaţi, cu reprezentanţii persoanelor vătămate, părţilor civile ori cu martorii din cauză”, după cum se precizează pe site-ul Tribunalului Vrancea. Practic, funcţionarii sunt suspendaţi din funcţii, nu lucrează şi nu li se acordă salariu. Aceştia au posibilitatea să conteste măsura, însă până la această dată, cel puţin unii dintre ei nu au făcut acest lucru, acceptând “concedierea”. Dosarul lui Bunea Stancu este pe masa judecătoarei Carmen Comănescu. DNA l-a trimis în judecată pe baronul PSD de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pe 2 octombrie 2014, pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.