Politică

Gropi în asfalt peticite cu nisip şi pietriş pe strada Mărăşeşti

Iulia Crețu
30 ian 2015 1998 vizualizări
In timp ce în şedinţa de joi a Consiliului Local Focşani aleşii au aprobat ca o serie de străzi să fie reparate pe bani mulţi, ieri, pe strada Mărăşeşti gropile în carosabil erau acoperite cu nisip, spre stupoarea şoferilor u nu se ştie ce se va întâmpla cu mixtura nisipoasă la ninsorile care se anunţă a veni zilele viitoare

Conducerea Primăriei Focşani susţine că la venirea primăverii va relua campania de asfaltare a străzilor, mai ales că are restanţe de anul trecut. Datoriile în reparaţii la carosabil au fost reamintite în plen de consilierul Milea Lionida, de la PP-DD, care a cerut, la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru o serie de străzi din centrul oraşului şi de lângă sediul Pompierilor, să se ajungă şi la reparaţii în fapt, nu doar să se aprobe hârtii. “Mă bucur că acum avem atâtea străzi prinse, dar ce se întâmplă cu străzile care au fost prinse în bugetul pe anul trecut, în rectificări, şi totuşi nu s-au reparat? Să nu se întâmple la fel şi cu acestea. De ce avem nevoie de studii geo şi topo, de proiectare, dacă nu realizăm decât refacerea infrastructurii?”, a întrebat reprezentantul PP-DD.

Viceprimarul Gabriel Necula a declarat că restanţele de anul trecut ar fi lucrări de valori reduse, care în primăvară vor fi începute. Cât despre noul pachet de străzi, care cuprinde tronsoanele Coteşti, Unirea Principatelor, Popa Şapcă, George Coşbuc, Ghinea Dorinel, Ghe. Magheru, Dornişoarei, Fundătura Dornişoarei şi Teiului, Necula a declarat că aici este nevoie de proiectare pentru a se realiza noi locuri de parcare, trotuare sau spaţii verzi. “Este nevoie de proiectare pentru că dorim să reconfigurăm puţin străzile, cum am făcut pe Brăilei, să facem locuri de parcare, pe unele să le lărgim, şi de aceea este nevoie de studii topo şi geo”, a declarat edilul. Circumspect, Milea a cerut ca valorile aprobate în şedinţa de joi să nu crească în urma unor lucrări neprevăzute.

Nisip cu pietriş în gropi

Până să înceapă asfaltarea, muncitorii Primăriei Focşani s-au apucat de peticit craterele din străzile focşănene. Materialul minune folosit de “Dorei” a fost un amestec de nisip cu pietriş, care va dispărea cu siguranţă din gropi la următorile ninsori care se anunţă. Liberalii vrânceni i-au fotografiat pe meşterii peticirilor pe strada Mărăşeşti. E clar că la Focşani, treaba de mântuială, cu bani de la buget se ţine. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cetatean, acum 3370 zile, 11 ore, 35 minute, 50 secunde
Cine stie ce pietris special este acela.O fi mai bun decat piatra cubica din centrul orasului! :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.