Politică

Ponta incearca sa inabuse revolta de la congres

Ziarul de Vrancea
13 ian 2015 1419 vizualizări
Soarta PSD atarna de viitorul congres, sustin, deopotriva, actuali si fosti membri de partid. Un pronostic pe care actuala conducere, in frunte cu Victor Ponta, il trateaza insa cu lejeritate.

 

Ca sa salveze aparentele, liderii sociali-democrati repeta papagaliceste ca partidul lor este mai unit si mai puternic ca niciodata. Cu toate acestea, ieri, Biroul Permanent National a decis sa amane congresul din martie pentru o data care va fi stabilita ulterior. Concomitent, o analiza a europarlamentarului Ioan Mircea Pascu facea valuri in partid. Si asta pentru ca in ea se vorbea despre o posibila fractionare a PSD. „Cred ca suntem in aceeasi situatie ca in 1997. Pierdusem alegerile, a fost un grup de oameni din PSD, in frunte cu domnii Melescanu si Cosea, care au incercat sa preia conducerea partidului. N-au reusit, au spart partidul si au facut ApR, care a mers bine pana in 2000, cand a iesit relativ brusc din scena. Acelasi lucru are sanse sa se intample si acum. (…) Ma astept la sciziunea PSD, pentru ca am mai vazut lucrurile acestea. Le-am trait in 1997, le putem trai inca o data. Diferenta este ca atunci domnul Iliescu pierduse alegerile ca presedinte in functie al tarii, nu ca presedinte de partid. Si mai este ceva, ma intreb daca alegerile acestea puteau fi castigate”, a declarat Pascu pentru un site de stiri. In replica, Victor Ponta a tinut sa-l asigure pe colegul sau PSD va ramane o forta, ba chiar ca va guverna pana in 2016. Imediat insa, liderul social-democrat a prezentat calendarul partidului pe 2015, din care, surpriza, a disparut congresul. „In 30 si 31 ianuarie va fi convocat Comitetul Executiv National al PSD, impreuna cu grupurile parlamentare, pentru a stabili liniile prioritare si actiunile parlamentare. (…) In data de 20 si 21 martie (perioada in care urma sa aiba loc congresul –n.r) va fi convocat Consilul National care va dezbate agenda politica pana in 2019, dar si modificarile la Statut”, a afirmat Victor Ponta, fara sa explice motivul care a dus la amanarea congresului.

 


Cititi intreg articolul pe:www.enational.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.