Politică

Bacinschi îl aşteaptă la Unire pe Iohannis, dar nu-i arată Piaţa Unirii

Iulia Crețu
8 ian 2015 2703 vizualizări
Primarul Focşaniului spune că aşteaptă ca la manifestările din acest an să participle şi noul şef al statului

Primarul Focşaniului Decebal Bacinschi a declarat că la celebrarea a 156 de ani de la Mica Unire de pe 24 ianuarie 1859 înfăptuită de Al. I. Cuza este aşteptat şi noul preşedinte al României, Klaus Iohannis. Bacinschi a declarat că, exceptând anii trecuţi, n-a fost an în care şeful statului să nu participe la Unirea de pe Milcov. Edilul focşănean recunoaşte că are inima strânsă pentru faptul că Piaţa Unirii iese din nou spartă şi ciobită după sărbătorile de iarnă, dar trage nădejde că Iohannis nu va vedea pavimentul distrus de mulţimea de oameni care ar putea participa la Hora Unirii. Bacinschi promite că va schimba plăcile din Piaţa Unirii, cu toate că centrul istoric al municipiul a fost reabilitat cu 8 milioane de euro printr-un proiect european. Şi dacă lui Iohannis s-ar putea să nu-i placă Piaţa Unirii din Focşani, lui Decebal Bacinschi i-a plăcut Sibiul, când l-a vizitat în 2009. “Am fost la Iohannis, acum cinci ani, să vedem cum facem cu Planul Urbanistic General, să vedem cum a făcut el. Este un om la locul lui, ascultă mult şi vorbeşte puţin. Dar, mi-a plăcut ca om, ca primar”, ne-a spus Decebal Bacinschi. Şeful administraţiei focşănene spune că i-ar putea arăta lui Iohannis clădirea Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia”, pentru a nu pleca de la Focşani fără să fi admirat ceva. “N-o să se vadă Piaţa Unirii de oameni. Ce se întâmplă? Pentru nişte plăci pe care le voi schimba… Şi nu am refăcut numai piaţa, avem Ateneul care n-ar fi arătat aşa frumos dacă nu l-am fi făcut în cadrul aceluiaşi proiect”, ne-a mai spus Bacinschi. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
nicu, acum 3392 zile, 22 ore, 43 secunde
daca spune-ti ca va placut de IOHANNIS ca primar, de ce ieri 08.01.2014, ora 14, cand erati in masina la semaforul de la DANCE CLUB si va intorceati la PRIMARIE, de ce nu ati folosit telefonul de citeste integral
Vasile, acum 3393 zile, 13 ore, 28 minute, 49 secunde
Acum am inteles : din cauza placilor sparte din Piata Unirii , nu functioneaza camera web de deasupra CJ-ului, sa nu mai vada lumea,pe ce s-au dus banii...(pe apa sambetei?)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.