Politică

Noul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, are pădure şi teren la Carligele

Iulia Crețu
17 dec 2014 3067 vizualizări
Propunerea liberalilor reformatori ai lui Călin Popescu Tăriceanu pentru şefia Ministerului Mediului a fost Graţiela Gavrilescu. Din declaraţia sa de avere aflăm că aceasta ar avea cateva moşteniri însemnate în regiunea Moldovei.

Astfel, se pare că familia sa ar deţine terenuri întinse, 9.000 mp, şi păduri, 5.000 mp, în comuna Carligele, dar şi 3.500 mp teren agricol în Neamţ, toate moştenire. Gavrielescu mai deţine teren şi la Ploieşti, acolo unde a absolvit Facultatea de Tehnologie Petrochimică - Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti. În perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie şi protecţia mediului la aceeaşi firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societăţii. Între 2004 şi 2007 a fost viceprimar al Ploieştiului, fiind aleasă în 2012 în Camera Deputaţilor din partea PNL, ulterior alăturandu-i-se lui Tăriceanu la PLR. Cat despre moştenirea sa la Carligele, autorităţile locale nu au ştiut să ofere prea multe informaţii. Viceprimarul comunei Carligele, Ion Baniţă, spune că în comună n-ar exista nicio familie Gavrilescu şi nici nu ştie ca ministrul să aibă rude prin zonă, completand că misterul moştenirii Graţielei Gavrilescu ar putea fi desluşit printr-o verificare a documentelor de la Registrul agricol. Sperăm ca aceste moşteniri să o determine pe Gavrilescu să aibă o aplecare mai mare asupra protecţiei mediului. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
relu, acum 3387 zile, 21 ore, 2 minute, 29 secunde
Frumoasă d-na Ministru, cât despre avere nu-i cine-stie-ce, 0.9 ha arabil și 05 ha pădure, are ori ce om gospodar!
ion, acum 3388 zile, 10 ore, 52 minute, 47 secunde
unde ati mai vazut ministru fara avere ..cinstita..!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.