Politică

Alimentele de la UE se împart şi sâmbăta

Ziarul de Vrancea
10 dec 2014 1575 vizualizări
Distribuţia pachetelor umanitare de la Uniunea Europeană se face în ordine alfabetică, la Focşani.Până la finele săptămânii iau alimentele cei cu numele de familie de la A la H

Sărmanii din Focşani stau la coadă pentru a primi alimentele comunitare. Distribuţia pachetelor umanitare se face de la atelierele Liceului nr. 4, din strada 1 Decembrie 1918, de luni până sâmbătă, între 8.30-16.30, în ordine alfabetică. Până la sfârşitul săptămânii se vor prezenta persoanele cu numele de familie de la A la H, săptămâna viitoare vine rândul celor cu numele de familie de la I la R, iar în săptămâna 22-31 decembrie vor primi alimente persoanele cu numele de familie de la S la Z. “Titularii cupoanelor se vor prezenta obligatoriu cu buletinul sau cartea de identitate. Alimentele vin preambalate în cutii de carton şi fiecare persoană va primi două pachete, în cuprinsul cărora se află cantitatea de alimente prevăzută de lege. Menţiune: persoanele care nu au primit cupoane şi care se încadrează în categoria persoanelor defavorizate, vor putea beneficia de aceste ajutoare în săptămâna 5 - 10.01.2015, pe baza unor liste suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focşani. Cei interesaţi pot afla informaţii suplimentare de la Primărie şi de la Serviciul de Asistenţă Socială. “Legea prevede că de acest program beneficiază familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat; şomerii care primesc o indemnizaţie lunară de până la 400 lei, precum şi cei care nu mai primesc această indemnizaţie; pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună; pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizaţiei sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, cei care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei”, mai spun cei de la Primărie. (Iulia CREŢU)

Începe distribuirea alimentelor de la UE

Prefectura le-a solicitat primarilor să raporteze instituţiei numărul de beneficiar suplimentari ai alimentelor de la UE, care au apărut după întocmirea listelor. “Până mâine (azi) la ora 12.00 vă rog să trimiteţi numărul estimativ de beneficiari care ar putea intra pe listele suplimentare. Ştiu că e durere, dar aşa am primit şi noi dispoziţii”, le-a transmis prefectul Nicuşor Halici primarilor la întâlnirea care a avut loc ieri. Reprezentantul Guvernului a atras atenţia că pachetele cu alimentele şi documentele trebuie atent verificate, iar autorităţilor locale vor avea sprijinul instituţiilor de control dacă vor constata probleme. Pe lista beneficiarilor de alimentele de la UE se numără beneficiarii venitului minim garantat, alocaţiei de sprijin a familiei, şomerii, pensionarii cu venituri sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav,dar şi beneficiarii Legii 49/1991, respectiv veteranii şi vădiuvele de război. Primarul comunei Fitioneşti, Iordache Cazacu, a arătat ţăranii nu sunt luaţi în nicio evidenţă. Prefectul le-a propus primarilor să întocmească liste cu aceste persoane, pentru a fi trimise la Ministerul Fondurilor Europene, în speranţa că ar putea fi introduse pe listele suplimentare. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.