Politică

Este oficial! Parchetul Vrancea şi Judecătoria Panciu au conducere nouă!

fsdafsdfsaf fsdafsd
4 dec 2014 3129 vizualizări
Viitoarea preşedintă a Judecătoriei Panciu este vizată de un raport al Inspecţiei Judiciare pentru posibile abateri disciplinare

Procurorul Florin Ţîrlea este oficial, câştigătorul concursului pentru postul de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Ieri, Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au publicat rezultatele finale ale concursului examen pentru ocuparea unor funcţii vacante la instanţe şi parchete. Conform acestora, procurorul Ţîrlea a obţinut media generală de 8,28, cu puţin peste media de 8,15 obţinută de contracandidata sa, actualul prin procuror adjunct Victoria Bîrsan. Pe postul secund, rezultatul obţinut de procurorul Daniela Peicu este media 8,40. Şi Judecătoria Panciu are, conform rezultatelor afişate pentru candidaţii judecători, un nou preşedinte, începând cu data de 1 ianuarie 2014. Este vorba despre magistratul Daniela Cimpoeru, care a candidat pentru acest post şi a obţinut media generală de 7,890. Magistratul păncean trebuie să treacă şi de raportul Inspecţiei Judiciare care a sesizat posibile nereguli în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu. În şedinţa din 20 noiembrie a secţiei pentru judecători a CSM s-a pus în discuţie “Raportul Inspecţiei Judiciare nr.2325/IJ/1527/DIJ/ privind posibila încălcare de către doamna judecător Cimpoieru Daniela din cadrul Judecătoriei Panciu, a normelor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor”. Secţia a decis amânarea la data de 17 decembrie, când va fi citată şi judecătoarea pănceană. Rezultatele publicate ieri urmează a fi validate ulterior în plenul CSM, urmând ca numirea pe această funcţii să fie dată cu data de 1 ianuarie 2015, dată la care se vacantează atât postul de prim procuror cât şi de prim procuror adjunct, precum şi cel de preşedinte al Judecătoriei Panciu.  (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.