Politică

Zăpadă de 7 milioane de euro pentru iubita deputatului Victor Roman

Mihai Boicu
30 nov 2014 5061 vizualizări
Angela Munteanu a luat aproape 7 milioane de euro din deszăpezirea drumurilor judeţene Societatea din Bacău legată de familia parlamentarului PSD Victor Roman s-a prezentat singură la ultima licitaţie organizată de Consiliul Judeţean şi a câştigat un contract pentru următoarele trei ierni, pentru peste 2 milioane de euro.Din 2007, firma care i-a aparţinut deputatului PSD Victor Roman a câştigat an de an licitaţiile organizate de CJ.Valoarea contractelor obţinute este 29,6 milioane lei

După şapte ani în care CJ a încredinţat în fiecare an contractul de deszăpezire a drumurilor judeţene firmei Sotirex Bacău, săptămâna trecută societatea a obţinut un contract, de această dată pentru următorii trei ani. Aceasta înseamnă că Sotirex a încasat pentru zece ani de dat zăpada aproape 7 milioane de euro. Din 2007 şi până acum, valoarea contractelor se ridică 29,6 milioane lei, aproximativ 6,7 milioane de euro la cursul actual. Sotirex a câştigat ultimul contract fără concurenţă, la fel ca aproate toate celelalte. Explicaţia succesului acestei firme este simplă: ea i-a aparţinut înainte de 2008 deputatului PSD Victor Roman, ales în Colegiul 6 Adjud. Parlamentarul s-a retras formal din societate pentru că în anul 2004 a fost ales consilier judeţean şi ar fi intrat într-o situaţie de incompatibilitate. Într-un fel sau altul, firma este controlată indirect de Victor Roman şi a câştigat numeroase contracte în Vrancea. Societatea este administrată de Angela Munteanu, veche parteneră de afaceri cu Victor Roman, dar şi prietena oficială a acestuia după divorţul politicianului social-democrat. Societatea figurează cu sediul în Bacău, dar are un punct de lucru la Adjud.

Iarna a fost “scumpă” de la an la an

Valoarea contractelor pentru deszăpezire s-a dublat de când lucrează Sotirex pe drumurile judeţene. În iarna 2007 – 2008, suma a fost de 1,7 milioane de le, fără TVA. Aceasta a crescut de la an la an şi a ajuns la cea mai mare valoare în iarna 2012 – 2013, când Sotirex a încasat 3,91 milioane lei, puţin mai mult decât în iarna care a urmat, când contractul a fost de 3,9 milioane lei. Pentru această iarnă şi cele două care urmează, firma din Bacău a câştigat licitaţia la care a participat de una singură pentru suma de 9,4 milioane lei, cu 360 de lei mai puţin decât valoarea estimată a contractului. Până acum, Sotirex s-a prezentat de patru ori singură la licitaţie, iar în alte trei rânduri a avut contracandidat, posibil doar de formă. În ultimele ierni a fost doar o singură perioadă în lunile ianuarie şi februarie, în care a nins abundent. De fapt, în acest an este pentru prima dată după mulţi ani când ninge înainte de luna decembrie.

CJ a scăpat acum zece ani de drumurile cu probleme

Consiliul Judeţean Vrancea are în administrare o reţea de drumuri cu o lungime totală de 731,428 km. Potrivit contractului încheiat, Sotirex trebuiesă intervină cu 47 de utilaje, la fel ca şi în anul precedent. Pe câteva drumuri judeţene sunt probleme în fiecare an, dar situaţia este mai uşoară decât pe drumurile naţionale. În urmă cu 10 ani, CJ a cedat Ministerului Transporturilor, la vremea aceea condus de deputatul PSD de Vrancea Miron Mitrea, mai multe drumuri judeţene. Decizia s-a dovedit a fi inspirată pentru Marian Oprişan, întrucât drumurile naţionale de pe Valea Râmnicului şi din sudul judeţului se înzăpezesc în fiecare an. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a încheiat pentru această iarnă pentru drumurile din Vrancea un contract cu firma Florconstruct SRL Suceava, cu o valoare de 6,5 milioane lei, mai mare decât pentru şoselele aflate în administrarea Consiliului Judeţean. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.